Ingezonden persbericht


DE BALIE PERSBERICHT

Cineville Talkshow: A Serious Man
Met de voorpremière, filmquiz, filmtips en een goed gesprek met Raoul Heertje donderdag 14 januari, 20.00

In de eerste Cineville Talkshow van het nieuwe jaar vertoont De Balie de voorpremière van A Serious Man, de meest autobiografische film van de beroemde Coen Brothers tot nu toe. Eerder maakte dit filmmakersduo films als The Big Lebowski, O Brother, Where Art Thou? en No Country for Old Man. In de talkshow praten wij met Raoul Heertje over het oeuvre van de 'tweekoppige regisseur', (Joodse) humor en Heertje's eigen werk.

A Serious Man

Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg) probeert met man en macht om een zo gewoon mogelijk leven te leiden. Maar het wordt hem niet makkelijk gemaakt. Zijn vrouw wil van hem scheiden, hij is verwikkeld in een omkoopkwestie op zijn werk, zijn dochter steelt geld van hem om een nosejob te kunnen betalen en ondertussen moet hij tegen de Joodse gemeenschap de schijn ophouden dat hij een serieuze man is. Er is dan eigenlijk slechts één oplossing te bedenken: een bezoek aan de rabbijn. A Serious Man is het verhaal van een gewone man op zoek naar duidelijkheid in een universum waar Jefferson Airplane op de radio klinkt en de buurvrouw naakt ligt te zonnen.

De talkshow in 2010

Ook in 2010 is er iedere maand de Cineville Talkshow. In deze talkshow blikken wij vooruit op de komende filmmaand. Vaste ingrediënten zijn een korte film uit de NPS New Arrivals competitie, een goed gesprek, een filmquiz, filmtips en de voorpremière van een film die in die maand in de Cinevilletheaters te zien is. Prijzen
¤ 7 (regulier) | ¤ 5 (korting)
GGratis met de Cinevillepas.

Kassa
U kunt vanaf nu voor dit programma reserveren. Voor meer informatie: www.debalie.nl. De kassa is op werkdagen geopend vanaf 18.00 uur tot een half uur na aanvang van het programma (Let op! Dus alleen geopend als er een programma met kaartverkoop is!). In het weekeinde is de kassa geopend anderhalf uur voordat het programma begint tot een half uur na aanvang.

Noot voor de redactie:
onderstaande informatie is