Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alexander McKenzie en Thou Vigilante tijdens Haags Pop Podium Avond in De SuperMarkt

Onder de naam Haags Pop Podium Avond organiseert de R.G. Ruijs Stichting al zeven jaar concertavonden waarbij elke keer twee talentvolle Haagse acts optreden. Vaak gaat het daarbij om nieuwe groepen, die op deze manier worden voorgesteld aan het publiek. Ook zijn er regelmatig CD-presentaties. De Haags Pop Podium Avonden zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste optreedplekken voor Haagse bands. Op donderdag 14 januari 2010 worden in poppodium De SuperMarkt aan de Grote Markt in Den Haag concerten gegeven door Alexander McKenzie & The Underpaid en Thou Vigilante..

ALEXANDER MCKENZIE & THE UNDERPAID
De deels Haagse formatie Alexander McKenzie & The Underpaid debuteerde begin 2009 met het album 'Ribcage Versus Unguided Missile' bij platenmaatschappij Munich Records. De plaat, met daarop een mengeling van folk, pop, rock en jazz, kreeg lovende recensies in o.a. Oor, Fret, LiveXS en 3VOOR12. In 2010 wil de groep twee EP's en een CD uitbrengen. De drie releases zullen qua artwork en songs éen geheel gaan vormen. De eerste EP staat gepland in januari. De tweede EP in juni en de CD in september. De formatie is gevormd rond Lori McKenzie, een van origine Canadese singer/songwriter, die tegenwoordig woont in Nederland. Haar bandleden komen uit Den Haag, Rotterdam en Haarlem. In februari en maart geeft de band een twintigtal concerten in Duitsland in steden als Bremen, Hannover en Dortmund. Voordat het zover is treedt de band eerst nog op tijdens een Haags Pop Podium Avond in De SuperMarkt. Bezetting: Alexander McKenzie (zang), Evert Aalten (toetden), Ingmar Spaaij (gitaar), Jan Pohl (drums) en Merijn van de Wijdeven (bas).

THOU VIGILANTE
Ook Thou Vigilante is een deels Haagse formatie. De roots van de band liggen in onze stad. Nog steeds wordt er elke week gerepeteerd in Den Haag, maar de muzikanten wonen inmiddels in Delft. Muzikaal hebben de bandleden zich laten beïnvloeden door artiesten als The Blues Explosion, Iggy Pop, Captain Beefheart en de Rolling Stones. Rock dus, maar ook uitstapjes naar blues en country. Bezetting: Dennis Koks (zang/gitaar), Steffan Hofland (gitaar), Arjan Collignon (bas) en Carsten Vollebregt (drums).

Haags Pop Podium Avond - Donderdag 14 januari - 21.30 uur. De SuperMarkt is gevestigd aan de Grote Markt 25 in Den Haag. Entree gratis.

Meer informatie:

Alexander McKenzie - www.alexandermckenzie.com
Thou Vigilante - www.thouvigilante.com
R.G. Ruijs Stichting - www.stichtingruijs.nl
Haags Pop Podium - www.haagspoppodium.nl
SuperMarkt - www.supermarktdenhaag.nl



Ingezonden persbericht