Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum 7 januari 2010

OH MY GOD! BNN MAAKT WEBCOM
VIER VRIENDEN ELKE DONDERDAG ONLINE

OMG! is niet alleen de meest gebruikte uitdrukking op internet, Oh My God! is ook BNN's nieuwe, interactieve webcomedy die ook te zien is op 101.TV. Een serie over internetdating met Manuel Broekman, Uriah Arnhem, Sara Visser en Dunya Khayame. Kijkers zijn nu eens geen consumerende sponzen, maar kunnen zelf meespelen via de webcam. Oh My God! is vanaf donderdag 14 januari om 16.00 uur te zien op ohmygod.bnn.nl en is daarnaast te volgen via het digitale kanaal 101.TV iedere vrijdagavond om 22.00 uur. De eerste uitzending van Oh My God! is een dubbelaflevering.

In Oh My God! zijn alleen webcammende mensen te zien. De serie draait om een aantal personages die actief online zijn. Hun date avonturen worden gevolgd vanuit het oogpunt van de webcam. Rolf is een van hen. Hij zoekt de liefde van zijn leven. Iedere cybervlam waar Rolf mee date wordt door zijn online-vrienden Bennie, Suus en Samira meteen bekritiseerd. Maar niet alleen de personages geven kritiek. Ook de kijkers thuis kunnen via hun webcam commentaar geven op de scharrels van Rolf. Ze hebben op meerdere manieren een actieve rol in de serie. Er wordt bijvoorbeeld een oproep gedaan om op een originele manier 'Oh My God!' in de camera te roepen. De beste filmpjes belanden in de eerstvolgende aflevering.

Berend-Jan Verheijen, hoofd Nieuwe Media BNN: 'Oh My God! is een uniek internetexperiment dat nog nooit door een publieke omroep is gedaan. Het is de eerste serie die echt op het internet thuis hoort: interactief, snel en een tikje bizar.'

Een trailer van OMG! is te zien op: ohmygod.bnn.nl