Gemeente Tilburg

12 januari 2010

Start campagne 'Tilburg heeft iets te kiezen'

Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010

Op donderdag 14 januari a.s. start de gemeente Tilburg met de communicatie in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010.

Gekozen is voor een campagne met een knipoog naar de term programma.

Politieke partijen
De Tilburgse raad telt na de verkiezingen 45 zetels. In totaal doen 14 politieke partijen mee aan de verkiezingen; PvdA, CDA, LST, SP, VVD, GroenLinks, Tilburgse Volkspartij, D66, Verenigde Seniorenpartij, ChristenUnie, Trots op Nederland, Partij voor Tilburg, de Nederlandse Moslim Partij en de Progressieve Democratische Partij. Het logo van de Progressieve Democratische Partij is nog niet in het beeldmerk van de campagne verwerkt omdat pas vandaag bekend is geworden dat zij deelnemen aan de verkiezingen in Tilburg.

14 januari: In de Tilburgse Koerier: programmavergelijking Vanaf 14 januari tot en met donderdag 25 februari verschijnt er in de Tilburgse Koerier een overzicht van partijstandpunten over verschillende onderwerpen. Op 25 februari verschijnt tevens een samenvattend overzicht. De programmavergelijking is ook te vinden op www.tilburgheeftietstekiezen.nl

21 januari: bekendmaking lijstnummers nieuwe partijen Op 21 januari om 16.00 uur maakt het Centraal stembureau de nummering van de kandidatenlijsten bekend. Deze bijeenkomst is in de Mediaruimte van het stadhuis.

22 januari: definitieve kandidatenlijst
Op 22 januari om 16.00 uur neemt het Hoofdstembureau een beslissing over de geldigheid van de kandidatenlijsten, handhaving van kandidaten en handhaving van de aanduiding politieke groeperingen. Deze bijeenkomst is in de Mediaruimte van het stadhuis.

21 Januari www.tilburgheeftietstekiezen.nl
Een speciale website over de raadsverkiezingen in Tilburg. Met informatie over de partijen en hun programma's. Een programmavergelijking en doorlinks naar de websites van de partijen. Er kan ook gecommuniceerd worden met partijen via Twitter en Hyves. Op de website staat de meest actuele informatie en een agenda met verkiezingsactiviteiten in de stad zoals debatten die worden georganiseerd.

23 januari: kijk op Brabant 10
Wie de lijsttrekkers maar ook Tilburgse kiezers op TV wil zien, moet op de zaterdagen 19.00 uur afstemmen op Brabant 10. Het programma 'Tilburg heeft iets te kiezen' , wordt herhaald tot 19.00 uur op de zondagen erna. De eerste uitzending is op 23 januari.

30 januari: de Tilburgse StemWijzer
Via www.tilburgheeftietstekiezen.nl kan vanaf 30 januari de StemWijzer geraadpleegd worden met stellingen over Tilburgse onderwerpen.

17 februari: stempas
Alle kiesgerechtigden ontvangen uiterlijk op 17 februari een stempas. Met deze stempas kan iedereen op 3 maart a.s. stemmen.

24 februari: het programmaoverzicht in de brievenbus Op 24 februari wordt in heel Tilburg huis aan huis een verkiezingskrant verspreid. Alle 13 partijen die meedoen aan de verkiezingen, stellen zich voor. Met voorop natuurlijk de lijsttrekker die vertelt over de plannen van zijn of haar partij. Ook de andere kandidaten komen in beeld. Partijen die nu al in de raad zitten, geven een korte terugblik over de afgelopen periode. Behalve politici komen in de krant ook inwoners van Tilburg aan het woord. Zij vertellen of zij wel of niet gaan stemmen en over het waarom daarvan. En natuurlijk bevat de krant allerlei praktische informatie.