Ingezonden persbericht


EO stelt gironummer 300300 beschikbaar voor Haïti
Nederland Helpt, donderdag 14 januari 17.10 uur Nederland 2

EO-Nederland Helpt geeft morgen in een speciale uitzending aandacht aan de ramp in Haïti. Het gironummer 300300 van EO-Mettterdaad is opengesteld voor de slachtoffers van deze aardbeving. Stort nu uw bijdrage op giro 300300 en help mee!

In Haïti wordt gevreesd voor honderden, mogelijk duizenden doden. Port-au-Prince ligt grotendeels in puin. Ook het paleis van de president, het hoofdkwartier van de VN-vredesmacht, een ziekenhuis en een groot hotel zijn ingestort. Het land werd gisteren tegen de avond getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.0 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag zo'n 15 kilometer van de hoofdstad Port-au-Prince, op 10 kilometer diepte. Ook waren er krachtige naschokken.

De hulpverlening in het armste land van het westelijk halfrond is nog niet op gang gekomen. Alle telefoonverbindingen en elektriciteit zijn uitgevallen.

De beving is de zwaarste in Haïti in 200 jaar. Volgens verscheidene bronnen zijn de verwoestingen in de hoofdstad Port-au-Prince groot. Duizenden huizen zijn ingestort of verwoest. Op straat heerst paniek. De Haïtiaanse ambassadeur in de Verenigde Staten heeft de internationale gemeenschap om hulp gevraagd. De VS en Venezuela hebben hulpgoederen gestuurd.


---

Noot voor redactie,