Persbericht

Bedrijven schuiven invoering IPv6 voor zich uit
~ Jaarlijks onderzoek AXIANS: twee op de drie organisaties niet op tijd klaar ~

Utrecht, 14 januari 2010 - Twee op de drie Nederlandse organisaties zijn niet op tijd klaar voor de overstap op IPv6. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van netwerkspecialist AXIANS naar de invoering van de nieuwe generatie IP-adressen. Slechts 33 procent van de ondervraagde bedrijven maakt al gebruik van IPv6, of is van plan dit binnen twaalf maanden te gaan doen, voordat de huidige generatie IP-adressen is opgebruikt. Volgens AXIANS is de vertraging voor een deel te wijten aan de crisis, waardoor IT-budgetten onder druk zijn komen te staan.

AXIANS hield het onderzoek tijdens de IP Managementdag onder netwerkbeheerders van 75 organisaties met meer dan 2500 medewerkers. Vorig jaar bleek uit het onderzoek nog dat iets meer dan de helft van de Nederlandse organisaties niet op tijd klaar is voor de invoering van IPv6, inmiddels is dat toegenomen tot 67 procent.

Rob Wennekendonk, Managing Director van AXIANS: "Wie de komende twaalf maanden nog niet investeert in apparatuur die IPv6 ondersteunt, zal tot 2012 worden geconfronteerd met veel extra kosten. Het is verstandiger om deze te verspreiden over de komende periode, door alleen apparatuur aan te schaffen die wel klaar is voor IPv6." Hij verwacht dat de crisis de oorzaak is van de vertraging bij veel organisaties: "IT-budgetten stonden het afgelopen jaar onder druk, bedrijven kiezen er dan vaak voor om niet te investeren in nieuwe technologieën. Dit zorgt echter wel voor extra hoge kosten, omdat er ineens veel nieuwe apparatuur nodig is. Hoe later bedrijven instappen, hoe hoger deze kosten uit gaan vallen."