Spontane actie exposanten Vakantiebeurs voor slachtoffers aardbeving Haïti


Persbericht
Utrecht, 14 januari 2010

Caribbean Tourism Organisation heeft het initiatief genomen om op de Vakantiebeurs, die in vole gang is in Jaarbeurs Utrecht, geld bijeen te brengen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Exposanten hebben spontaan gereageerd en voor dit doel aantrekkelijke reizen aangeboden die beursbezoekers komende zaterdag en zondag via ingelaste veilingen kunnen bemachtigen. Alle opbrengsten worden overgemaakt naar het speciale gironummer 555 dat voor de hulpverlening aan Haïti is gerserveerd. De veilingen beginnen om 13.30 uur in het Caribbean Village in hal 1. Meer informatie over de actie staat op www.caribbean4u.nl.

Ook Martinair organiseert in deze hal reisveilingen. Deze gaan specifiek richting Caribisch gebied. De opbrengsten van deze veilingen, die al vanaf vrijdag worden gehouden, komen ten goede aan het SOS kinderdorp Morelia in Mexico. Reisorganisatie Sawadee laat zich evenmin onbetuigd en heeft op de stand in hal 2 een speciale 'Wensenboom' opgesteld. In deze boom kunnen de beursbezoekers een wensbriefje hangen, te koop op de stand, en een wens voor de toekomst formuleren. De opbrengst van deze sympathieke actie is bestemd voor het SOS kinderdorp bij Llasa in Tibet.

'Meet the Locals'
Hoofdthema van de Vakantiebeurs is 'Meet the Locals'. Exposanten hebben speciaal voor de beurs duizenden lokale experts laten overvliegen die de beurs bezoekers uit de eerste hand informeren over populaire vakantiebestemmingen. Bijzondere presentaties op de beurs zijn van de twee gastlanden Indonesië en Portugal, en het South Africa Village, mede vanwege het WK voetbal in 2010. De beurs duurt tot en met zondag 17 januari. Bezoekers die met de trein naar Utrecht komen kunnen op vrijdag nog profiteren van het 'Zoutkaartje' van de NS. Dit speciale vervoersbewijs is een enkele reis of retour waarmee tussen 9.00 en 16.00 uur en na 19.00 uur met 40% korting kan worden gereisd.

Noot voor de redactie (