Ingezonden persbericht


P E R S I N F O R M A T I E
Wortell al van start met Microsoft SharePoint 2010-implementaties

Nieuwe versie biedt belangrijke voordelen

Lijnden,14 januari 2010 - Hoewel Microsoft SharePoint 2010 nog niet op de markt is, werkt Microsoft-partner en SharePoint-expert Wortell in Nederland nu al aan een aantal implementaties, op basis van de bètaversie. In SharePoint 2010 (http://sharepoint2010.microsoft.com) worden duizenden verbeteringen opgenomen en de nieuwe versie speelt in op, onder meer, de behoefte aan social networking componenten, mogelijkheden voor eindgebruikers om rechtstreeks gegevens uit back-end systemen te kunnen raadplegen en integratie met Microsoft Visio waardoor processen te volgen zijn vanuit SharePoint.

De definitieve versie van SharePoint 2010 zal naar verwachting medio dit jaar verschijnen. Maar doordat de functionaliteit van de nieuwe SharePoint-versie nu al is vastgelegd, is Wortell in het kader van een speciaal Microsoft-partnerprogramma inmiddels bezig met SharePoint 2010-implementaties en migraties bij verschillende klanten binnen diverse branches.

"Wortell voert nu bij twaalf verschillende organisaties proefprojecten uit met SharePoint 2010. Hoewel we -na het zelf bekeken te hebben- al onder de indruk waren van SharePoint 2010, wordt nu met de proefprojecten de meerwaarde van SharePoint 2010 echt duidelijk," zegt Danny Burlage, oprichter en chief technology officer van Wortell. "Die meerwaarde laat zich moeilijk vatten in één zin. Op basis van onze ervaringen kan ik aangeven dat SharePoint 2010 voor zowel eindgebruikers, IT professionals als ontwikkelaars een enorm complete ervaring gaat betekenen. Niet alleen door de honderden verbeteringen voor eindgebruikers, maar ook door sterke verbeteringen op het gebied van 'governance'. Eventuele maatwerkcomponenten kunnen bijvoorbeeld in een eigen omgeving ('sandbox') geïnstalleerd worden. Daarin kunnen de componenten geïsoleerd van de productieomgeving draaien, zodat ze die nooit negatief kunnen beïnvloeden. Integratie met bedrijfsinformatiesystemen was al mogelijk in SharePoint 2007, maar in SharePoint 2010 wordt dit naar een compleet nieuw niveau getrokken. Het koppelen van een legacy systeem met SharePoint 2010 is echt een peulenschil waardoor nu complete informatiehuishoudingen via SharePoint 2010 ontsloten kunnen worden."

Amsterdam RAI
Amsterdam RAI (www.rai.nl) wil vooruit en een grote speler blijven op de wereldwijde evenementenmarkt. Daarom wilde de RAI al enige tijd zijn website vernieuwen. De RAI werkt met SharePoint als het standaard platform hiervoor. Wortell zet nu het oude Content Management System SiteCore over naar SharePoint 2010. Daarbij kan de huidige site inclusief structuur en content grotendeels onveranderd blijven. Tegelijk brengt Wortell in de site een aantal verbeteringen aan op basis van de vele nieuwe mogelijkheden van SharePoint 2010. Denk hierbij aan de zoekfunctie en de beheerbaarheid van de content. Dit is een bijzonder project want het is het eerste grote project met SharePoint 2010-technologie in Nederland.

Xendo
Xendo is een vooraanstaande, onafhankelijke organisatie voor advies, contractonderzoek en projectmanagement op het gebied van life sciences, geneesmiddelen en gezondheidszorg (www.xendo.com). Het bedrijf streeft naar verbetering van de kwaliteit en veiligheid van medicijnen en het verkorten van het ontwikkelingstraject van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen die de kwaliteit van leven verbeteren. Voor dit bedrijf voert Wortell nu een proof-of-concept uit, waarin voor Xendo een aantal SharePoint 2010-functionaliteiten wordt getest: archiving (afgeronde projecten worden met behulp van een script verplaatst naar een archiefomgeving), dubbele authenticatie bij een akkoord binnen een workflow en een koppeling met Exact (SharePoint wordt dan gebruikt als document management systeem).

Woningbouwcorporatie Portaal
Woningbouwcorporatie Portaal (www.portaal.nl) werkt dagelijks aan goed en betaalbaar wonen in de buurten van Amersfoort, Arnhem, Leiden, Nijmegen en Utrecht. Samen met het Servicecentrum, Portaal Vastgoed Ontwikkeling en het hoofdkantoor wordt gezorgd voor de huisvesting van ruim 55.000 huishoudens. Ook voor Portaal voert Wortell een proof-of-concept uit voor het werken met de wiki-functionaliteit binnen SharePoint 2010. Daarnaast richt Wortell gedurende deze test een projectsite in waar de projectleden kunnen samenwerken aan documenten.