NOVA

14-01-2010
Verwoesting Haïti enorm
De aardbeving heeft Haïti volledig ontwricht. De straten in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince liggen bezaaid met puin en lijken. Overlevenden hebben zich bijeen geschaard en wachten op hulp. Ziekenhuizen zijn ingestort. Vanuit de hele wereld zijn reddingwerkers en speurhonden onderweg. NOVA-correspondent Willem Lust doet verslag van de totale chaos.

De laatste uren van Gerd Leers
In een emotioneel betoog vroeg Gerd Leers gisteravond om compassie. "Geef me de kans om de imagoschade die zeker is geleden, weer te herstellen," zei de burgemeester van Maastricht. Maar nog voor het op stemmen aankwam, trok Leers zelf zijn conclusies en stapte op. NOVA was erbij en doet verslag van de laatste uren.

Kabinetscrisis 'the day after'
De coalitiepartijen hebben vannacht een breuk in de regeringscoalitie weten te voorkomen. Het CDA kwam de PvdA uiteindelijk tegemoet door te erkennen dat er voor de Amerikaanse inval in Irak in 2003 'een adequater volkenrechtelijk mandaat nodig' was geweest. Maar hoe groot is de imagoschade voor premier Balkenende? Ferry Mingelen doet verslag van 'the day after'.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)