Persbericht

NAVTEQ tekent contract met ontwikkelaar van navigatiesoftware Nav N Go Hongaars bedrijf gebruikt NAVTEQ®-kaartdata en content in draagbare, draadloze, automotive en zakelijke LBS-applicaties

Veldhoven - 14 januari, 2010 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, heeft een overeenkomst gesloten met het Hongaarse Nav N Go. NAVTEQ levert wereldwijde kaartdata en content aan de white-label ontwerper voor navigatiesoftware. De NAVTEQ-data wordt ingezet in diverse LBS-applicaties waaronder Nav N Go's iGo My way-navigatieapplicatie voor iPhone.

Europese en Noord-Amerikaanse versies van Nav N Go's iGo My way-applicatie voor iPhone met NAVTEQ-kaarten zijn beschikbaar via iTunes en de App Store. Kwartaalupdates van de kaarten zitten bij de aankoopprijs in tot eind 2010. Aangezien alle kaarten worden opgeslagen op het apparaat heeft iGo My way - eenmaal gedownload - enkel een GPS-signaal nodig. Er zijn geen maandelijkse of verborgen data roaming kosten.

"Naast kaartdata heeft Nav N Go al interesse getoond in content zoals snelheidslimieten, 3D City Models, rijbaanbepaling en spraaktoepassingen voor toekomstige projecten", zegt Serge Bussat, NAVTEQ vice president Consumer & Wireless Sales Europe bij NAVTEQ. "Het is een dynamisch en innovatief bedrijf dat werkzaam is in diverse zakelijke sectoren. Ik verwacht veel opzienbarende ontwikkelingen als gevolg van onze samenwerking."

Nav N Go heeft een plaats verworven in de markt voor draagbare navigatie en breidt snel uit in de draadloze, automotive en zakelijke markten. Dit zijn tevens de markten waarin NAVTEQ zelf opereert. De reputatie van Nav N Go in de automotivesector is tot stand gekomen dankzij diverse belangrijke overeenkomsten met grote merken. Hierdoor werken ze met eersteklas aanbieders. Het bedrijf heeft daarnaast door gebruik van NAVTEQ Transport(TM)-data net zijn eerste product voor de fleet business ontwikkeld. Verder heeft het een overeenkomst met een belangrijke fabrikant van handsets op het Android-platform en zijn ze aanwezig in de iPhone App Store.

Als reactie op het nieuwe contract met NAVEQ zegt Jim Nardulli, senior vice president of Sales bij Nav N Go: "We geloven in het gezegde 'je bent zo goed als de bedrijven waarmee je banden hebt'. Als een kleiner, erg innovatief bedrijf willen we ons liëren aan de hoogste standaard in de industrie. NAVTEQ definieert de wereldwijde standaard in kaartdata."

Nav N Go-software is modulair en platform agnostisch. De complete lijn aan producten en diensten kan opereren op acht belangrijke systemen waaronder WindowsCE, QNX, Linux, iPhone en Android.