Ingezonden persbericht


Studenten opgelicht met nepkamers

Al bijna honderd studenten hebben aangifte gedaan tegen het kamerbemiddelingsbureau @HomeHousing. Deze week werd bekend dat een groot aantal kamerzoekers opgelicht is door het bedrijf. @HomeHousing bood woningzoekenden een kamer aan die zij helemaal niet in beheer hadden. De woningen en kamers die werden aangeboden zijn eigendom van woningcorporatie Mitros. De studenten moesten een maand huur en een borgsom van twee maanden overmaken om een kamer aan de Ferdinand Bolstraat te krijgen.

Voor GroenLinks is de huidige situatie met lange wachtlijsten, hoge huurprijzen en brandonveilige kamers al veel langer onacceptabel. Kandidaat raadslid en student Steven de Vries: "De situatie dreigt te escaleren als de gemeente niet snel ingrijpt. Door de problemen rond kamerverhuur in Utrecht worden studenten sneller verleid door dit soort oplichters. Daarom moeten we haast maken met het terugdringen van de wachtlijsten en hoge kamerhuren."

GroenLinks vindt dat de gemeente op korte termijn moet inzetten op het ombouwen van leegstaande kantoren en andere ruimtes die kunnen dienen als studentehuisvesting. De Vries: "Bestaande sociale woningvoorraad moet worden gebruikt en gerenoveerd in plaats van gesloopt. Zo komt er meer ruimte voor doorstroming. Maar ook willen we nieuwbouwplannen voor studenten- en starterswoningen in een verhoogd tempo in gang zetten."


Noot voor redacties