NTS-Group en Sioux Group sluiten "preferred partnership" overeenkomst


EINDHOVEN, 20100114 -- Op 16 december 2009 hebben NTS-Group en Sioux Group besloten om nog nauwer met elkaar samen te gaan werken. Sioux Group wordt de belangrijkste partner van NTS op het gebied van embedded software en NTS-Group wordt de belangrijkste partner van Sioux voor opto-mechatronische modules en systemen. Sioux en NTS hebben al een aantal machines en modules gezamenlijk ontwikkeld en geproduceerd, met de Phenom elektronenmicroscoop als bekendste voorbeeld. Omdat de twee bedrijven sinds 2005 met succes met elkaar samenwerken, hebben beide directies besloten elkaars preferred partners te worden.

Marc Hendrikse, CEO van NTS-Group en Hans Duisters, CEO van Sioux Group: `Wij verwachten dat deze nauwe samenwerking de ontwikkeling van onze beide ondernemingen zeer positief zal beïnvloeden. We merken dat OEM's steeds meer verantwoordelijkheden bij ons willen neerleggen. De ervaringen die we in dit partnership hebben opgebouwd, geven ons het volste vertrouwen in de toekomstige samenwerking.'

In het licht van dit besluit wordt Sioux Group mede-aandeelhouder in Phenom-World BV. In 2005 zijn FEI, NTS en Sioux als partners de ontwikkeling van de Phenom gestart. Phenom-World BV is in november 2009 opgericht om de marketing, verkoop en service activiteiten van de Phenom elektronenmicroscoop, die voorheen door FEI Company vermarkt werd, voort te zetten. NTS-Group en Sioux Group hebben na de deelname door Sioux een gelijk belang in Phenom-World BV, waarbij NTS-Group de zeggenschap behoudt. Met deze deelname bestaan de aandeelhouders van Phenom-World BV dus uit NTS-Group, Sioux en FEI.

Tevens heeft Sioux Group met de aandeelhouders van NBG Industrial Automation afgesproken om de meerderheid van de aandelen per 1 januari aanstaande over te nemen. NBG ontwikkelt en produceert elektronica voor medische en industriële toepassingen. Daarnaast heeft zij verstand van software voor embedded besturingen en motion. NBG en NTS-Group werken al jarenlang samen. Ook NTS-Group zal haar aandelenpakket in NBG per 1 januari 2010 verkopen aan Sioux Group. Dit betekent dat Sioux Group per die datum ook de zeggenschap over NBG krijgt. Hiermee wordt Sioux Group tevens de partner van NTS-Group op het gebied van bijvoorbeeld de Mechatronic Backbone, die NTS-Group samen met NBG in april 2009 op de markt heeft gebracht. Met de overname van NBG haalt Sioux elektronica specialisten in huis om volledige embedded systemen in eigen beheer te kunnen ontwikkelen en produceren.

Over NTS-Group

NTS-Group ontwikkelt, maakt en optimaliseert opto-mechatronische systemen, modules en componenten voor een klantengroep van internationaal werkende machinebouwers (OEM's). Als system supplier ondersteunt NTS-Group deze OEM's om in kortere doorlooptijd succesvol machines van hoge kwaliteit te leveren aan hun markt, tegen competitieve prijzen. NTS-Group heeft zich ingericht om in te kunnen spelen op de constant veranderende marktomstandigheden van haar klanten (OEM's) en de daaruit voortvloeiende wensen en eisen. NTS-Group zoekt intensief naar realistische en effectieve manieren om producten te maken en te optimaliseren. Door procesverbetering, ketenoptimalisatie, transfer naar andere landen, samenwerking met productiebedrijven en specialistische engineeringbedrijven, geeft de NTS-Group invulling aan de rol van regisseur en producent. NTS-Group bestaat uit een keten van gespecialiseerde bedrijven in Nederland, Tsjechië, China en Israël, elk met specifieke kennis en technologie. Samen met een netwerk van strategische partners en leveranciers, is NTS-Group in staat haar klanten een complete oplossing te bieden voor elke stap van de lifecycle van een product. De ca. 700 medewerkers van de NTS-Group realiseren met bovenstaande activiteiten een omzet van ongeveer 100 miljoen Euro op jaarbasis.

Over Sioux Group

De Sioux Group is een Nederlands bedrijf opgericht in 1996 met vestigingen in Nederland (Eindhoven), België (Herentals) en Rusland (Moskou). De 170 software specialisten die het bedrijf telt, zijn allen HBO- of universitair geschoold. Sioux is gespecialiseerd in embedded of in-product softwareontwikkeling voor de hightech industrie. De Sioux Group ontwikkelt embedded software en remote oplossingen voor original equipment manufacturers (OEM). Software is van vitaal belang voor het accuraat beheersen van complexe machines; het vergroot de gebruikersvriendelijkheid en maakt de koppeling van machines in de productielijn mogelijk. Producenten gebruiken daarnaast steeds vaker software om op afstand machines te diagnosticeren, service te bieden en machinedata op te slaan in databases. De kernactiviteit van Sioux is op een slimme en efficiënte wijze waardevolle en betrouwbare technische software te ontwikkelen. Hans Duisters over de visie van Sioux: "Bij Sioux nemen we nooit genoegen met gemiddelde prestaties. Innovatie, ondernemerschap, vakmanschap en productiviteit staan centraal in alles wat we doen. Dat merkt u aan onze bereidheid om samen met klanten te investeren in nieuwe avonturen. We zoeken voortdurend naar nieuwe samenwerkingsvormen of ontwikkelingsmodellen en staan open voor verschillende afrekenvormen."

Over NBG

NBG ontwikkelt hard- en software voor medische en industriële toepassingen. Bij het ontwikkelen van elektronica-op-maat doorloopt NBG alle vereiste stappen: vanaf het meedenken in de conceptfase tot en met het leveren van de geteste nulserie en het regelen van de verdere productie. Daarnaast is NBG gespecialiseerd in LabVIEW voor het flexibel en op maat ontwikkelen van test-, meet- en besturingsapplicaties. Motion control is een multidisciplinaire technologie. Met behulp van software, elektronica en elektromotoren krijgt NBG veel in beweging. Afhankelijk van de toepassing: precies of snel, wordt gebruik gemaakt van standaard of specifieke componenten. NBG heeft een uitgebreide bibliotheek van in huis ontwikkelde software en hardware motion-componenten. Tot slot heeft NBG mogelijkheden voor model-gebaseerd ontwerpen en rapid prototyping.

Over de Mechatronic Backbone

NTS-Group heeft een nieuwe procesverbetering - een slimmere aanpak om de zg. XYZ-beweging in machines te realiseren door middel van Mechatronics BackBone - met innovatieve partners zoals NTS Mechatronics en NBG Industrial Automation ontwikkeld. Met behulp van softwarematige oplossingen kan nauwkeurige positionering efficiënter worden uitgevoerd. Via een aantal schillen rond de mechanica wordt de machinefunctionaliteit gerealiseerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van intelligente `bouwblokken', die zich in de praktijk bewezen hebben. Deze nieuwe technologische aanpak is een nieuwe stap in het mechatronische denken met een sterke focus op hergebruik van oplossingen. Niet alleen in het mechanische, software en hardware domein, maar ook in de totale levenscyclus van het product. Dit is naast de bestaande markten ook interessant voor de innovatieve Solarindustrie en de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Inkjet printing. Klanten hebben voordeel bij het gebruik van de Mechatronics BackBone van de NTS-Group omdat een snellere time to market, minder risico, lagere ontwikkelkosten en lagere serieprijs worden bereikt.

Over de Phenom

De Phenom is een relatief kleine, gemakkelijk te bedienen elektronenmicroscoop die door FEI Company samen met NTS, Sioux en o.a. Van Berlo is ontwikkeld. Het is een high-tech apparaat, dat vergrotingen van 20.000 keer kan maken. De Phenom biedt allerlei industrieën, universiteiten en laboratoria de mogelijkheid om snel en gemakkelijk hun producten te analyseren.