Gemeente Helmond


Rondleidingen in de nieuwe bibliotheek

De nieuwe bibliotheek in Helmond krijgt steeds meer vorm. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 januari zijn er drie rondleidingen door het nieuwe gebouw.

De nieuwe bibliotheek in het centrum van Helmond krijgt steeds meer vorm. De ruwbouw van het nieuwe pand op het Speelhuisplein is zo goed als klaar. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 januari organiseren de gemeente en de bibliotheek drie keer een rondleiding door het nieuwe gebouw.

Wanneer zijn de rondleidingen?

* Vrijdag 15 januari 2010: 13.30 14.30 uur en 15.00 16.00 uur
* Zaterdag 16 januari 2010: 10.00 11.30 uur

Wie mag er mee met de rondleiding?

Iedereen die geïnteresseerd is in dit speciale gebouw in het centrum van Helmond. Maar, het aantal deelnemers is beperkt. Bij de twee rondleidingen op de vrijdag kunnen per keer maximaal 10 personen mee. Op zaterdag kunnen maximaal 20 personen mee.

Hoe kan ik me inschrijven?

Mensen die mee willen met de rondleiding moeten zich vooraf inschrijven. Dat kan via e-mail via onderstaande link. Vermeld in de e-mail uw naam, adres en woonplaats. Ook kunt u aangeven naar welke rondleiding uw voorkeur uitgaat. Niet ingeschreven = niet mee.
* Inschrijven voor de rondleiding in de bibliotheek

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Inschrijven kan tot woensdag 13 januari 2010, 17.00 uur.

Hoe weet ik of ik mee kan?

Mensen die mee kunnen met de rondleiding krijgen op donderdag 14 januari een bevestiging via de e-mail. In deze e-mail staat de datum en tijd waarop de rondleiding start en het startpunt. In totaal kunnen dus 40 mensen met de rondleidingen mee. De nummers 41 t/m 45 komen op een reservelijst te staan. Zij kunnen mee als er iemand uitvalt. Mensen die zich nog later inschrijven, kunnen helaas niet meer mee. Zij krijgen daarvan bericht.

Hoe ziet de nieuwe bibliotheek er uit?

De nieuwe bibliotheek is een ontwerp van architect prof. Peter Wilson van het architectenbureau Bolles + Wilson uit Münster, Duitsland. Het is een speciaal ontwerp, waardoor de bibliotheek heel goed wordt ingepast in de bijzondere omgeving van theater t Speelhuis.

Wat komt er in het nieuwe gebouw?

Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen en omvat 4.200m². De bibliotheek is straks zowel vanuit de zijde van de Watermolenwal als vanuit de zijde van theater t Speelhuis bereikbaar. Op de begane grond komt aan de zijde van t Speelhuis een leescafé, waar je zelfs een hapje kunt eten. Aan de kant van de Watermolenwal komen winkels. Ook wordt hier de regionale VVV gevestigd.

De eerste etage is volledig bestemd voor de bibliotheek. Hier komt ook een multimediaruimte. Op de tweede etage is er, naast ruimte voor de bibliotheek, ook ruimte voorzien voor het Regionaal Historisch Centrum, het vroegere gemeentearchief aan de Molenstraat.

Wanneer is de opening?

De officiële opening van de nieuwe bibliotheek is voorzien op 10 oktober 2010 (10-10-10).