Persuitnodiging: Company teams buigen zich over groene economie

23/12/2009 10:52

PricewaterhouseCoopers B.V.

VOORAANKONDIGING en PERSUITNODIGING

Amsterdam, 23 december 2009

LEADERS FOR NATURE FORUM zet Young Professionals en Executives aan het werk

Leaders for Nature (LFN) organiseert op vrijdag 15 januari 2010 voor de derde keer het LFN Forum. Young Professionals, managers en de top van ruim 20 Nederlandse bedrijven en multinationals komen op die dag in Amsterdam bij elkaar om concrete plannen te maken voor duurzaam ondernemen door hun eigen bedrijf.

Het Forum wordt geopend door Robert Swaak (voorzitter van de raad van bestuur van PricewaterhouseCoopers, PwC), Willem Ferwerda (directeur IUCN NL en founder van LFN) en Sandra Geisler (Manager van LFN).

Willem Ferwerda: ,,De discussie over de groene economie gaat verder dan het klimaatdebat. We kijken ook naar de impact van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en de economische gevolgen. Dat wordt nog te weinig gedaan.''

Op het Forum gaan company teams van bedrijven als KLM, AkzoNobel, Philips en PwC op zoek naar de condities die nodig zijn om binnen hun eigen bedrijf verandering te bereiken en naar mogelijkheden om die al dan niet samen met andere bedrijven aan te pakken.

Volgens Sandra Geisler van LFN is er een wereld te winnen in het bedrijfsleven: ,,Het zou mooi zijn als bedrijven duurzaamheid opnemen in hun targets en in hun beloningssystemen. Daarvoor moeten ze investeren in de competenties die medewerkers hiervoor nodig hebben. Uiteindelijk moet duurzaamheid onderdeel worden van de core business.''

Het is de bedoeling dat er aan het eind van de dag concrete plannen liggen die worden gesteund door de Young Professionals, het middenmanagement en de aanwezige bestuursleden. Deze plannen dingen mee naar de award die medio maart zal worden uitgedeeld door minister Gerda Verburg van Landbouw.

Jan Ernst de Groot, Managing Director KLM Royal Dutch Airlines over LFN Forum in 2009: ,,Als natuurlijk kapitaal in de nieuwe economie op gelijke voet komt te staan met financieel kapitaal, dan is Leaders for Nature een van de beste business school programma's om je daar op voor te bereiden.''

Het derde Leaders for Nature Forum wordt gehost door PricewaterhouseCoopers en zal plaatshebben op het kantoor van PwC, Thomas R. Malthusstraat 5 in Amsterdam.

De pers is uitgenodigd om verslag te komen doen van het Forum.

Zie de bijlage of www.leadersfornature.nl voor het programma.

Aanmelding, meer informatie of interviewverzoeken: Saskia Gaster, Media Relations Officer (saskia.gaster@iucn.nl), 020-6261732, 06-51171518.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.leadersfornature.nl