Gemeente Borsele

Derde voorronde 2nd influenZ op vrijdag 15 januari

Op vrijdag 15 januari vindt de derde voorronde van 2nd influenZ van 20.00-00.00 uur plaats in popcentrum De Klomp in Ovezande. Vier nieuwe acts strijden voor een plaats in de finale: Double C (Funk) en ZINK (Grunge rock) uit Schouwen-Duiveland en Starlit Nights (Gothic Metal) en het duo Annemieke Buise & Jan Minnaard (Akoestisch) uit Walcheren. Tijdens het juryberaad verzorgt de Noord-Brabantse Special Act Appendix (Punkrock) een optreden.

Een deskundige jury, bestaande uit Bert van Leerdam, Anja van Ast en Jeroen Polderman, kiest uit de vier acts een winnaar. Die gaat door naar de finale op zaterdag 17 april. Ook het publiek kan één van de acts door laten gaan naar de finale. In de vorige voorrondes plaatsten de Zeeuwse bands Volt Violin, Dehumanization, Dan Musk en The Chimney zich voor de finale. Op 26 februari en 19 maart vinden er nog twee voorrondes plaats.

Bij 2nd influenZ krijgen jonge, beginnende bands (14-24 jaar) de kans om op te treden voor een deskundige jury. Dit seizoen is 2nd influenZ uitgebreid met meer muziekstijlen. Acts kunnen zich nog steeds opgeven via aanmelden@2ndinfluenz.nl. Kaarten kosten ⬠5,- en kunnen alleen aan de deur worden gekocht. Busvervoer van en naar Ovezande is gratis. Informatie hierover staat op jongerenraadborsele.nl. 2nd influenZ is een project van de Jongerenraad Borsele en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland.

Â