Gemeente Sneek


mexicaanse griep

Laatste vaccinatieronde Mexicaanse griep

Door de slechte weersomstandigheid van de laatste vaccinatiedagen konden veel mensen de 2^e prik tegen de Mexicaanse griep niet halen. Diegenen die de 2^e prik nog niet hebben gekregen en wel tot de doelgroep behoren, kunnen deze alsnog krijgen.

Deze laatste ronde vindt plaats op vrijdag 15 januari tussen 10.00 en 16.00 uur Gebouw Wijkzaken gemeente Leeuwarden, Kelvinstraat 7, Leeuwarden. De GGD vraagt de mensen om op dezelfde tijd te komen als in hun oproep staat. En de vaccinatiepapieren mee te nemen.

In een eerdere berichtgeving was de GGD- locatie opgegeven, als priklocatie. Maar door de weersomstandigheid is de groep van niet gevaccineerden te groot geworden om het op de GGD-locatie uit te voeren.

Wanneer men niet op de datum in Leeuwarden kan, is er een mogelijkheid om uit te wijken naar Groningen, Drenthe of Emmeloord. Op de website van GGD Fryslân staan de data en tijden van de andere plaatsen.

Ondanks dat de griep op zijn retour is, is de 2^e vaccinatie toch nog belangrijk om te krijgen. De reden hiervoor is dat we niet weten of er nog een tweede griepgolf komt en dat we na de 2^e vaccinatie ook volgend jaar beter beschermd zijn tegen deze griep