Gemeente Almere

Almere ontvangt Ger Koopmans

12-01-2010

Ger Koopmans (foto website CDA) Op vrijdag 15 januari brengt Ger Koopmans, Tweede Kamerlid van het CDA, een werkbezoek aan Almere. De heer Koopmans wordt ontvangen door de wethouders Martine Visser en Adri Duivesteijn. Het werkbezoek richt zich op Almere 2.0: de groei van de stad, waar het kabinet onlangs toe besloten heeft.

Op 6 november 2009 maakte het kabinet bekend de door Almere opgestelde Concept Structuurvisie Almere 2.0 te omarmen: een ontwikkelingsas met een sterke stedelijke ontwikkeling aan de westzijde van Almere, die via een IJmeerverbinding aansluit op IJburg in Amsterdam, een binnenstedelijke verdichting rond het Weerwater en bijzondere, landelijke woonmilieus aan de oostzijde van de stad. Met deze gezamenlijke `stip op de horizon' ontstaat beleidszekerheid voor Almere Weerwater en Almere Oosterwold. Het gesprek richt zich in de komende jaren op het westen van de stad: kan deze westelijke ontwikkelingsrichting - mét een IJmeerverbinding - worden geoptimaliseerd?

Het besluit betekent dat, waar andere gemeenten kampen met grote bezuinigingen, grootschalig in Almere wordt geïnvesteerd, zodat direct met de uitvoering van (delen van de) de Concept Structuurvisie kan worden gestart. Zo wordt er circa 46 miljoen euro uitgetrokken voor de Weerwaterzone, en stelt het kabinet 37 miljoen euro beschikbaar voor de vestigingen van hogeschool Windesheim in Almere en Lelystad.

Ger Koopmans is lid van de commissie die zich bezig houdt met de groei van Almere. Op vrijdag 15 januari laat hij zich, tijdens presentaties en een wandeling door de stad, nader informeren over (de gevolgen van) deze besluiten. Tevens laat hij zich informeren over de sociale agenda die bij deze groei hoort. De stad kan zich niet ontwikkelen zonder oog te hebben voor het belang van goed onderwijs, voorzieningen en sociale samenhang.
winter 2009/2010