Gemeente Zoetermeer

Opvang dieren in Zoetermeer

Opvang dieren in Zoetermeer - Foto: Jan van Es
Jaarlijks worden tussen de 550 en 700 honden en katten opgevangen. Dat vergt een hele organisatie. Om ervoor te zorgen dat de opvang van dieren in Zoetermeer gewaarborgd blijft hebben Frank Speel, wethouder Dierenwelzijn, en Anja Broer van Stichting Dierentehuis Zoetermeer (SDZ) voor de komende vijf jaar een samenwerkingsovereenkomst getekend.
De samenwerking tussen SDZ en de gemeente bestaat al meer dan 25 jaar. De overeenkomst wordt iedere vijf jaar geactualiseerd en ondertekend. Deze ondertekening is meer dan een formaliteit, het is ook de bevestiging van een duurzame relatie waar beide partijen maar vooral de dieren in Zoetermeer en hun toekomstige baasjes profijt van hebben.

Het is de plicht van de gemeente om zwerfhonden en -katten minimaal twee weken op te vangen. Sinds jaar en dag neemt SDZ samen met de Dierenambulance de zorg van deze dieren op zich. Wethouder Speel: 'Ik ben erg blij met deze twee organisaties. De uitvoering verloopt goed. Ze zijn professioneel en slagvaardig. Om te bedenken dat ze voor het merendeel bestaan uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers, is bewonderenswaardig.'