Gemeente Smallingerland


DWJM naar Bedrijvencontactdagen

Een groep ondernemers uit Drachten heeft via de campagne "Drachten wil je meemaken" het plan opgevat om met een DWJM ondernemersplein naar de komende bedrijvencontactdagen in Leeuwarden te gaan.

Afgelopen donderdag vond de informatiebijeenkomst over het idee plaats. Kon u er niet bij zijn? Dit zijn de uitgangspunten en ideeën voor het plein:


- De gemeenten Smallingerland en Opsterland vormen samen op de Bedrijvencontactdagen de Regio Drachten. Beide gemeenten hebben samen één totaal vloeroppervlak in optie.

- De uitstraling van het Smallingerlandse gedeelte sluit aan bij de campagne "Drachten wil je meemaken": modern, strak, zakelijk en bovendien vooral van de ondernemers zelf. Het is immers een idee dat ook door een aantal ondernemers zelf is bedacht. Smallingerland heeft 10 x 17 meter tot de beschikking.

- Dat lijkt veel maar is natuurlijk een beperkte ruimte. Deelnemende bedrijven kunnen er geen hele stands in kwijt. Ook grote productpresentaties zijn niet mogelijk. Maar daar gaat het in dit concept ook niet direct om.

- Het concept is veel meer bedoeld om te laten zien dat je je als Drachtster/Smallingerlandse ondernemers ook samen kunt profileren. Door aan te sluiten bij dit ondernemersplein maken, laat ondernemend Drachten zien dat er veel kan in onze gemeente en vooral ook dat ondernemers elkaar ook weten te vinden. Dat is belangrijk op een beurs als deze, want het gaat hier immers om een typische business to business-event.

- De gemeente staat achter dit concept en wil het graag laten slagen. Als er voldoende deelnemers worden gevonden (er is nog ruimte voor zo'n 15-20 deelnemers), betaalt de gemeente de kosten voor de beursvloer.

- Uiteraard moet de stand verder ontworpen en ingericht worden. Als deelnemer krijgt u de beschikking over een fraai ontworpen stameubel met opbergmogelijkheid en een duidelijke aanduiding dat uw bedrijf op dit plein staat. Deze vorm staat, zoals gezegd, geen grote productpresentaties toe maar het is bijvoorbeeld wel mogelijk een laptop mee te nemen en daar uw presentatie op te laten zien. Maar zoals gezegd: deelname aan de beurs is willen netwerken. Dat geldt zeker ook voor deelname aan het plein.

- Deelnemers hoeven alleen de noodzakelijke spullen voor hun beursdeelname mee te nemen en het kan beginnen. U heeft geen zorgen over uw eigen standbouw en de inrichting daarvan. In publiciteit en in het ontwerp wordt duidelijk dat uw bedrijf op dit plein te vinden is.
- Koffie, thee en een drankje is tijdens de openingsuren van de beurs op het ondernemersplein aanwezig.

Het idee kan alleen uitgevoerd worden als er voldoende deelnemers zijn. Deelname kost EUR1500. Dat is wat duurder dan een `normale' kleine stand op deze beurs maar het concept is overkoepelend, zeker in het oog springend en u heeft geen zorgen over standbouw- en inrichting. Bovendien weet u: mensen trekken mensen! Interesse gewekt? Meer weten? Bel met Herman Pultrum, tel. 0512-842231 of mail: herman@tymo.nl. Op www.dwjm.nl zijn ook al impressies te zien van het ontwerp. Kijk in het album `dwjm-beurs'