Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.50 uur

Utrecht, 15-01-2010

Scooterrijder gewond

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de Zandweg heeft donderdag een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en personenauto. De scooterrijder raakte gewond.

Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie de melding dat een aanrijding had plaatsgevonden. Een 44-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede reed over de Zandweg uit de richting van Cothen en in de richting van het centrum van Wijk bij Duurstede. Ter hoogte van een oprit sloeg de man linksaf. Hij zag een scooterbestuurder die in tegengestelde richting reed, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 16-jarige scooterrijder uit Wijk bij Duurstede is met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De jongen is met een zware hersenschudding in het ziekenhuis opgenomen. De automobilist is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Te snel

ELST Op de Rijksstraatweg heeft de politie donderdagmorgen 14 januari een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 711 voertuigen gecontroleerd en overtraden 34 bestuurders de limiet van 50 km/uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur.

Dodelijke aanrijding

WIJK BIJ DUURSTEDE Op donderdag 14 januari heeft op de Hordenweg een dodelijke aanrijding plaatsgevonden.

Omstreeks 18.45 uur kreeg de politie de melding dat een voetganger was aangereden door een automobilist. De 18-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede reed over de Hordenweg, uit de richting van de Frankenweg en in de richting van de Middelweg Oost. Voorbij het kruispunt met de Gansfortstraat schepte hij een 78-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede, die wilde oversteken bij de fietsoversteekplaats. De vrouw raakte zwaar gewond en de traumahelikopter werd ingeschakeld. Hulp mocht niet baten; de vrouw overleed aan haar verwondingen. Haar hondje raakte bekneld onder de personenauto. Omstanders hebben de auto opgetild en het beest bevrijd. Een dierarts heeft zich om het hondje ontfermd.

De politie heeft de exacte toedracht van het ongeval in onderzoek. De 18-jarige bestuurder is aangehouden voor verhoor.