Rijksvoorlichtingsdienst

Nieuwe EU-buitenlandvertegenwoordiger Ashton spreekt verzamelde ambassadeurs Nederland toe

De nieuwe hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de Europese Unie barones Ashton zal maandag 18 januari in Den Haag in aanwezigheid van minister Verhagen en staatssecretaris Timmermans de verzamelde Nederlandse ambassadeurs toespreken en met hen in discussie gaan.

De 165 ambassadeurs, consul-generaals en permanente vertegenwoordigers van Nederland, plus de speciale ambassadeurs en gedetacheerde topambtenaren, zijn van 17 tot en met 22 januari in het land voor de jaarlijkse ambassadeursconferentie.

Na afloop van de ontmoeting met de ambassadeurs zal minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) besprekingen voeren met hoge vertegenwoordiger Ashton over het externe beleid van de Europese Unie, waaronder de situatie in Afghanistan, Iran en Jemen, en de nieuwe Europese Dienst Extern Optreden (EDEO).

Tijdens de ambassadeursconferentie bespreken de deelnemers actuele internationale thema's met collega's van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze worden ook ontvangen door koningin Beatrix, en bezoeken leden van Eerste en Tweede Kamer, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Op dinsdag 19 januari vindt in het bijzijn van minister Verhagen een netwerkbijeenkomst plaats met ondernemers in de Cruise Terminal in Rotterdam. De ambassadeurs en consuls spreken één op één met circa 230 ondernemers die zaken doen in het buitenland. Dienstverlening aan Nederlandse ondernemers is een belangrijke taak van de ambassades en consulaten-generaal.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed