VU medisch centrum

Amstel Academie verwelkomt duizendste CZO-student

14 januari 2010

De duizendste student werd feestelijk onthaald. Hettie Kersten, hoofd vervolgopleidingen, student Desirée van de Niet, Geertruida Kleij assistent-opleider spoedeisende hulp, en Ria Boel, opleider spoedeisende hulp. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Amstel Academie hebben in één jaar meer dan duizend CZO-studenten zich ingeschreven voor een opleiding. Desirée van de Niet, werkzaam bij het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, schreef zich begin december als duizendste in voor een ziekenhuisopleiding.

Dit zijn opleidingen die erkend zijn door het CZO (College Ziekenhuis Opleidingen), een organisatie die de kwaliteit en relevantie van ziekenhuisopleidingen bewaakt. VUmc is in 2009 opnieuw erkend voor een reeks medisch ondersteunende en verpleegkundige vervolgopleidingen.

De Amstel Academie ziet het aantal studenten al jaren gestaag toenemen. Het opleidingsaanbod wordt nauw afgestemd op de praktijkbehoefte en dat resulteerde afgelopen jaren in een toename van het aantal opleidingen. Het aantal studenten groeide met 18% ook fors.

Monique Krinkels
bron: Tracer