Gemeente Soest

Lees voor

Winnaars fotowedstrijd gemeente Soest bekend

15 januari 2010

Elk jaar verschijnt de gemeentegids, deze keer wilde de gemeente niet alleen voor haar inwoners, maar ook mét haar inwoners deze gemeentegids maken. Daarom heeft zij een fotowedstrijd georganiseerd, waarbij de winnende foto's een plaats zouden krijgen in de gemeentegids.

Als thema voor de fotowedstrijd is gekozen voor `Soest: groen en levendig'. Inwoners konden zelf bepalen op welke wijze dit thema terug zou komen in de foto.

Vele inzendingen kwamen binnen, maar uiteindelijk heeft de jury, bestaande uit mij (wethouder Teun Middelkoop), journalist Hans Kruiswyk en de gemeenteraadsleden René van Hal (CDA) en Rosan Coppes (GroenLinks) drie winnaars gekozen die het thema het best hebben samengebracht in één foto. Deze foto's krijgen een plaats op de voorkant van in de gemeentegids van 2010-2011.

Waarom deze foto's?

Waar de jury voornamelijk naar heeft gekeken, is of de foto's voldeden aan het thema: Soest: groen en levendig. Zij hebben zeer uiteenlopende interpretaties rond dit thema gezien en beoordeeld, maar voor de uiteindelijke winnaars geldt, dat zij volgens de jury het best aan het thema hebben voldaan.

Foto van Gijs Korlaar (molen bij De Eng)

Foto van Gijs Korlaar - Molen nabij De Eng

Wie kent ondertussen de stellingkorenmolen De Windhond in Soest niet? Bovenop een heel mooi stukje natuur midden in Soest, De Eng, is deze van ver al te zien.

De foto straalt daarnaast ook levendigheid uit, door de meisjes en het paard op de voorgrond, tegenover het vertrouwde beeld van de molen

Foto van Joop Gros (fietsboot over de Eem)

Foto van Joop Gros - fietsboot over de Eem

Deze foto is ook erg herkenbaar als Soest: de fietsboot over het blauwe stukje natuur De Eem. Want groen kan natuurlijk ook blauw zijn!

Je kan de wind bijna door je haren voelen als je naar deze foto kijkt, waardoor de foto erg levendig wordt. Een foto die gewoon hoort op de voorkant van de gemeentegids van Soest.

Foto van Emmy Vernet (hondje in Soest, Korte Duinen)

Foto van Emmy Vernet - hondje in Soest, Korte Duinen

Deze foto vat het thema op een heel unieke wijze samen:

Een jonge hond (levendig) in/bij de herkenbare groene, omgeving van de korte duinen Soest, de jury vond dit een erg speelse en mooie foto die een plaats verdient op de voorkant van de gemeentegids.

Naast deze drie winnaars heeft de jury ook een aantal foto's geselecteerd die in de gemeentegids geplaatst worden. In juni verschijnt de gids weer huis aan huis en kunnen we ook deze foto's bewonderen.