Project Gemeente Westland


Gemeentelijke dienstverlening via internet sneller en goedkoper

Publicatiedatum: 15-01-2010

Gemeente Westland werkt voortdurend aan het verbeteren van de dienstverlening. Ook de service via de gemeentelijke website wordt regelmatig uitgebreid. Het online aanvragen van producten kan een korting van EUR 1,50 opleveren, evenals het vooraf maken van een afspraak middels website of telefoon.

Kortere wachttijden
Westlanders die voor het aanvragen van een nieuw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs vooraf een afpraak maken, worden snel geholpen en krijgen bovendien een korting van EUR 1,50. Een afspraak maken of via telefoonnummer (0174) 673 673.

Korting via internet
Westlanders die online een product aanvragen, zoals een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie, een bewijs van Nederlanderschap of een inschrijving als woningzoekende, krijgen EUR1,50 korting. Lijst met diensten en producten die online aan te vragen zijn.

Veilig
Om de veiligheid te garanderen, werkt het aanvragen van producten via de website met DigiD. Hiermee kan de identiteit van burgers elektronisch worden geverifieerd. Burgers kunnen daardoor 24 uur per dag vanuit hun eigen huiskamer zaken doen met de gemeente. Extra voordeel is dat na een juiste identificatie met behulp van DigiD een aantal persoonlijke gegevens automatisch in het formulier verschijnen en niet steeds opnieuw ingevuld hoeven te worden.