Politie Groningen

Vrijdag 15 januari 2010

Provincie Groningen, 15-01-2010

Stadskanaal: mannen gewond na foute inhaalactie

Bij een verkeersongeval op de N366 bij Stadskanaal zijn donderdagmiddag drie personen gewond geraakt. Een 38-jarige automobilist uit Musselkanaal haalde een vrachtwagen in, maar schatte de situatie verkeerd in. Uit tegenover gestelde richting kwam ook een vrachtwagen. De 38-jarige bestuurder wilde na de inhaalactie terug naar zijn eigen rijbaan, maar raakte daarbij de vrachtwagen die hij inhaalde. De andere vrachtwagen kwam door de uitwijkmanoeuvre in de berm, maar dit leidde niet tot ernstige gevolgen. De personenauto raakte echter van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. In de auto zaten behalve de Musselkanaalster ook nog een 28-jarige man uit Bellingwolde en een 25- jarige man waarvan de verblijfsgegevens niet bekend zijn. Het drietal is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebruikt. De automobilist is aangehouden vanwege zijn roekeloze rijgedrag. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verdachte mishandeling aangehouden

De politie heeft donderdagavond een 47-jarige man uit Groningen aangehouden vanwege de mishandeling van 29-jarige plaatsgenoot. De verdachte viel de Groninger om onduidelijke reden aan. Het slachtoffer viel op de grond en kon door omstanders worden bevrijd. Op het politiebureau bleek dat de 47-jarige Stadjer nog een geldboete open had staan. Omdat hij deze niet kon betalen werd dit omgezet in een gevangenisstraf van zes dagen. Hij werd direct achter slot en grendel gezet.

Groningen: bekeuringen na gebruik busbaan

De politie heeft donderdagmorgen gecontroleerd op de busbaan bij de Koeriersterweg in Groningen. Buurtbewoners lieten de politie weten dat dagelijks automobilisten gebruik maken van de busbaan. Dit is niet toegestaan en leidt tot gevaarlijke situaties. In anderhalf uur tijd bleek dat 26 automobilisten gebruik maakten van de busbaan. Al deze bestuurders zijn op de bon geslingerd.

Beerta: ruzie loopt uit in een steekincident

De politie heeft donderdagnacht een 46-jarige vrouw uit Beerta aangehouden als verdachte van het neersteken van een 61-jarige man uit Beerta. In een woning in de Torenstraat trof de politie een gewonde man aan. Het slachtoffer verklaarde dat hij ruzie had gehad met de 46-jarige vrouw, die hem hierbij met een steekwapen had gestoken. De vrouw werd hierna op een andere locatie in Beerta aangetroffen en aangehouden. Na verder onderzoek werd ook het steekwapen gevonden en in beslag genomen. Het slachtoffer, die bij kennis was, is door ambulancemedewerkers voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte werd voor verder onderzoek. Het motief voor de onenigheid ligt in de relationele sfeer.

Groningen/Gieten: rijbewijs kwijt na roekeloos rijgedrag

De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingenomen van een 19-jarige automobilist uit Emmen. De videosurveillance auto kreeg de man in beeld nabij het Vrijheidsplein in Groningen. De man had zijn mobiele telefoon in zijn hand. Bij het passeren van een opvallende politieauto staakte hij het bellen, om even later weer verder te gaan. De onopvallende politieauto volgde de man via de A28 en N34 richting Gieten. Geconstateerd werd dat de man met hoge snelheid reed, inhaalde over de doorgetrokken streep en geen richting aangaf. Een inhaalmanoeuvre voor een bocht resulteerde bijna in een frontale aanrijding. Een snelheidsmeting kwam uit op een gemiddelde van 145 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 100 km/uur. Hierop kreeg de man een stopteken en is hij via videobeelden geconfronteerd met zijn rijgedrag. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en vervangend vervoer regelen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanhouding na bedreiging

Een 24-jarige inwoner van Groningen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden. De man had de uitbater van een horecagelegenheid in de Poelestraat meermalen woordelijk bedreigd. De verdachte was zwaar onder invloed van alcohol en moest het pand verlaten. Hij kwam echter telkens terug en bedreigde daarbij de uitbater. De gealarmeerde politie heeft de man aangehouden. Vanwege zijn toestand was het niet mogelijk om de man te verhoren. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: hardleerse fietser aangereden

Een 35-jarige fietser uit Groningen is donderdagnacht aangereden door een politieauto. De fietser reed zonder verlichting over het trottoir. Op aanspreken van de agenten reageerde de fietser niet. De agenten reden hierop achteruit. Juist op dat moment fietste de fietser vanaf het trottoir de weg op. Een aanrijding was het gevolg. De fiets raakte zwaar beschadigd, maar de fietser bleef ongedeerd. De aanrijding is vastgelegd in een rapportage.

Winschoten: gestolen vrachtwagen aangetroffen

De politie heeft donderdagmiddag aan de Bovenburen in Winschoten een vrachtwagen aangetroffen, welke als gestolen geregistreerd staat. De bestuurder verklaarde de auto gehuurd te hebben. De vrachtauto is in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek naar de diefstal.

Groningen: dronken man vervelend

Een 57-jarige man uit Emmen is donderdagmiddag aangehouden voor openbare dronkenschap. De man viel in eerste instantie voetgangers lastig tussen het station en het Gedempte Zuiderdiep. Later hield de man zich vervelend op in horecagelegenheden aan het Gedempte Zuiderdiep. Hij weigerde een pand te verlaten en ging op de vloer liggen. De politie moest er aan te pas komen om de man te verwijderen. Bij zijn aanhouding uitte de man diverse beledigende woorden in de richting van de agenten. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Winschoten: automobilisten veel te snel

Een 28-jarige automobilist uit Finsterwolde heeft donderdagmiddag een proces-verbaal gekregen. De man reed met een snelheid van 167 km/uur over de A7 richting Winschoten. Nader onderzoek wees uit dat de APK verlopen was. Bovendien zat de accu los en zat er een onjuiste uitlaat onder de auto. Voor de snelheidsovertreding krijgt de bestuurder een proces-verbaal en voor de verlopen APK een bekeuring. Bovendien moet hij binnenkort komen laten zien dat hij de technische gebreken heeft verholpen.

Ook een 22-jarige automobilist uit Veendam reed met 167 km/uur over de A7. Bovendien hield de beginnend bestuurder onvoldoende afstand tot zijn voorgangers. Vanwege zijn rijgedrag wordt hij aangemeld voor een educatieve maatregelen (zie ook:http://www.cbr.nl/4425.pp).