Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 15-01-2010

Vernielingen autos

OUDEWATER De politie heeft tot nu toe zes aangiftes binnengekregen van vernieling van autos die geparkeerd stonden op de Twijnen en de Lijnbaan.

De vernielingen zijn gepleegd in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 januari. De politie zoekt getuigen die in die bewuste nacht verdachte persoon/personen gezien hebben of informatie hebben die kan helpen in het onderzoek naar de daders. Heeft u informatie, belt u dan met het politiewijkteam Oudewater/Montfoort via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Onderzoek naar dood man

MIJDRECHT Agenten troffen op donderdagmorgen 14 januari het stoffelijk overschot van een man in een woning aan. De politie stelt een onderzoek naar de doodsoorzaak in en heeft één verdachte aangehouden.

Rond 11.10 uur gingen agenten naar aanleiding van een melding naar een woning aan de Raadhuislaan. In de woning spraken zij met een 44-jarige man uit Mijdrecht. Bij verder onderzoek in de woning troffen zij het stoffelijk overschot van een 80-jarige man uit Mijdrecht aan. Gezien de omstandigheden waaronder de overledene werd aangetroffen, houdt de politie rekening met een misdrijf. Daarom is de 44-jarige verdachte aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en hij is voor nader onderzoek ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Meisje aangevallen

WOERDEN Een meisje werd op donderdag 14 januari door een man aangevallen en bedreigd.

Rond 16.10 uur fietste een 13-jarig meisje uit Woerden over het fietspad van de Middenweg, op het gedeelte tussen de Rondweg en de Dwarsweg. Zij werd ingehaald door een fietser, die naast haar kwam fietsen. Hij pakte haar beet en dwong haar te stoppen. Het meisje verweerde zich door hem te slaan, waarbij hij haar verbaal bedreigde en haar sloeg. Het meisje slaagde erin hard weg te fietsen. Het meisje ging naar huis en meldde zich later met haar moeder op het politiebureau.

De verdachte is een lichtgetinte man van begin 20. Hij droeg een zwarte muts met daarover een capuchon en een donkerkleurig bubbeljack met doorgestickte mouwen. Hij had een zwarte Eastpack rugzak op zijn rug en reed op een oude fiets met een bagagedrager.

Aan getuigen van de mishandeling en aan mensen die de verdachte menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Vechtpartij

MAARSSEN Mede dankzij de hulp van een burger kon een agent op donderdag 14 januari een verdachte van een mishandeling aanhouden.

Rond 16.35 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op Bisonspoor. De verdachte zou weg zijn gelopen in de richting van het Bisonbad. Een agent die voor het politiebureau liep, leende een fiets van een passant en ging achter de verdachte aan. Dankzij het gebruik van de fiets kon hij de verdachte, een 15-jarige jongen uit Maarssen, ter hoogte van het Bisonbad aanhouden.

Het slachtoffer, een eveneens 15-jarige jongen uit Maarssen, verklaarde dat de verdachte een bekende van hem is. Zij hadden op Bisonspoor ruzie gekregen over iets wat in het verleden was voorgevallen. Vervolgens viel de verdachte hem aan en sloeg en schopte hem meerdere malen.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling.