Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 15-01-2010

Jongeren opgepakt vanwege mishandelingen

TILBURG: Wijkagent Erwin van Erve werd tijdens zijn ronde in
winkelgebied aan de Heuvelstraat aangesproken door een 13-jarige jongen uit Oisterwijk. De knul vertelde dat hij net mishandeld was door leeftijdgenootjes, waarbij hij licht gewond was geraakt. Hij had een pleister op zijn oog en zijn bril was krom. Het was op dat moment donderdagavond 14 januari, 18.00 uur. De wijkagent gaf de
signalementen van de daders meteen door aan het cameratoezicht, maar kwam ze even later zelf tegen. De twee verdachten werden door hem aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het bleek te gaan om twee jongens van 12 jaar oud, afkomstig uit Tilburg. Er werd
proces-verbaal tegen het duo opgemaakt, waarna ze aan hun
respectievelijke ouders zijn overgedragen.

TILBURG: Tijdens het horecatoezicht zagen bikers van de Tilburgse politie dat er uit het niets een vechtpartij ontstond tussen twee mensen. Het geweld vond plaats in de nacht van donderdag 14 januari op vrijdag 15 januari. De agressor zette het op een lopen toen hij de agenten zag. Hij werd aangehouden na een korte achtervolging. De 19-jarige Tilburger pleegde daarbij verzet en beledigde de agenten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, waarbij gemeld wordt dat hij al vaker voor geweldszaken met politie en justitie in aanraking is geweest. Het slachtoffer, een 23-jarige man uit Maastricht deed aangifte van mishandeling. Hij kreeg klappen in zijn gezicht te incasseren, waarbij hij licht gewond raakte aan zijn linkeroog.

Scooter afgepakt

TILBURG: Op donderdagavond 14 januari 2010 is de scooter gestolen van een 21-jarige Tilburger. De jongeman kwam omstreeks 23.15 uur thuis bij zijn woning aan het Ruimelplein.
Hij reed vanuit de Ruurlostraat via de brandgang naar huis. Daar stonden twee onbekende jongens die zijn scooter afpakten. Er ontstond daarbij een schermutseling, waarbij de scooter op de grond viel en de eigenaar zijn eigendom moest prijsgeven. De twee daders hadden hun gezicht bedekt, vandaar dat er weinig van hun signalement bekend is. De gestolen scooter betreft een grijze Gilera Runner 4 voorzien van het kenteken DJ0-56H. De politie roept getuigen of personen die weten waar de scooter nu is om via 0900 88 44 contact op te nemen. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Dronken man (60) valt door ruit in winkelcentrum

TILBURG: Een 60-jarige Tilburger verstoorde donderdagavond 14 januari de openbare orde in winkelcentrum De Heuvel. Hij viel daarbij door een ruit en moest met de ambulance naar het ziekenhuis.

Omstreeks 19.00 uur werd politie assistentie verzocht in winkelcentrum de Heuvel. Een dronken man zou in het winkelcentrum geplast hebben en voorbijgangers lastig vallen.
De agenten gaven de man een bekeuring vanwege openbare dronkenschap. Hij was daarbij erg opstandig en stond wild te gebaren, toen hij plotseling naar achteren viel. Hij belandde vervolgens met zijn hoofd tegen een ruit. De ruit sneuvelde en de dronkaard liep snijwonden op. De 60-jarige man is door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd voor medische behandeling. De bekeuring krijgt hij binnenkort alsnog thuis gestuurd.

Arrestatie na bedreing ex

TILBURG: De politie arresteerde donderdagavond 14 januari een
40-jarige man uit Tilburg nadat hij zijn ex-vriendin (33) had
bedreigd.

De bedreiging vond plaats rond 20.30 uur voor een woning in de wijk Korvel. Het stel had de dag ervoor de relatie beëindigd.
Donderdagavond wilde de 40-jarige man de zevenjarige dochter meenemen. De moeder van het kind was het daar niet mee eens en vroeg haar ex-vriend om weg te gaan. De man uitte daarbij doodsbedreiging tegen zijn ex-vriendin. Een buurvrouw die op het gebonk op de ramen was afgekomen werd ook bedreigd door de verdachte. De politie arresteerde de verdachte. Hij was duidelijk onder invloed van alcohol en/of drugs. De beide vrouwen hebben aangifte gedaan van bedreiging. De politie maakte proces-verbaal op tegen de man. Daarnaast werd een zogenaamde zorgmelding opmaakt voor Bureau Jeugdzorg, vanwege de betrokkenheid van het minderjarig meisje.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 15-01-2010 11:46 | © Regio Midden en West Brabant |