Gemeente Brummen


Sloop van oude Koningin Julianaschool nabij

(Oorspronkelijke publicatie datum: 14-01-2010)

Naar verwachting in maart dit jaar gaat het oude schoolgebouw van de Koningin Julianaschool op het Graaf van Limburg Strirumplein tegen de vlakte. Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders op 12 januari 2010 besloten. De sloopvergunning is inmiddels aangevraagd. Als deze volgens planning verloopt kan medio maart het gebouw worden gesloopt. Het college verwacht dat de werkzaamheden enkele weken in beslag nemen.

In het najaar van 2009 is de Koningin Julianaschool verhuist naar het multifunctioneel centrum aan de Troelstralaan in Brummen. Hierdoor kwam het voormalige schoolgebouw, inclusief de bijhorende noodlokalen en gymzaal, leeg te staan. Het huidige gebouw zal niet (her)gebruikt worden. De betreffende locatie maakt onderdeel uit van de planontwikkeling voor het centrum van het dorp Brummen. Met name de realisatie van een nieuwe clusterschool is op dit perceel voorzien. De verwachting is dat de bouw hiervan start in 2011. Daarnaast willen burgemeester en wethouders met de sloop voorkomen dat het gebouw ten prooi valt aan vandalisme en oneigenlijk gebruik. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van omwonenden, die hadden gepleit voor een snelle sloop van het gebouw.

Sloopwerkzaamheden
Voordat de sloopwerkzaamheden beginnen, moet er een sloopvergunning worden afgegeven. Deze is inmid-dels aangevraagd. Nadat deze is verleend vindt zo spoedig mogelijk aanbesteding van deze klus plaats, waarna de sloopt daadwerkelijk kan plaatsvinden. Omwonenden worden over de sloopt tijdig door het uitvoerende bedrijf geïnformeerd. Dit omdat de werkzaamheden enige geluid- en verkeershinder met zich mee kan brengen. Het terrein wordt na de sloop ingezaaid met gras om het een beter aanzien te geven. Het kunstwerk op het terrein wordt in goed overleg door de school overgedragen aan een particulier.