Gemeente Brummen


Geslaagde en gezellige nieuwjaarsreceptie

(Oorspronkelijke publicatie datum: 15-01-2010)

Dinsdag 12 januari vond de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie plaats in het nieuwe multiffnctioneel centrum (MFC) in het dorp Brummen. De bijeenkomst werd met zon 250 bezoekers goed bezocht. Dit had uiteraard ook te maken met het feit dat tijdens deze avond ook het nieuwe MFC officieel in gebruik werd genomen. Het MFC herbergt vanaf oktober 2009 niet alleen een lagere school, maar ook de peuterzaal, buitenschoolse opvang en GGD.

a de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Joosten gaf Chris Merkx, directeur van obs De Dobbelstaan aan dat hij erg blij is met het nieuwe gebouw. Wethouder Van Ooijen prees in zijn toespraak de functies van het nieuwe gebouw en onderstreepte het belang van een goed voorzieningenniveau met het oog op de vergrijzing. Veel burgers, vertegenwoordigers van verenigingen, bedrijven en gemeentebestuur wensten elkaar een gelukkig nieuwjaar en maakten van de gelegenheid gebruik om het MFC te bekijken. Dit gebeurde in een prettige ambiance, waarbij het Brummense duo Para Eterno voor de muziek zorgde.

Taart Scouting
Scoutinggroep Tapawingo bood burgemeester Joosten een taart aan in verband met het 100-jarig bestaan van Scouting Nederland. In zijn toespraak wenste Joosten Tapawingo nog zon periode van 100 jaar toe.

De Dobbelsteen
In verband met de officiële ingebruikname waren er s middags festiviteiten voor de leerlingen van de school, die tot dan toe OBS Juliana heette. Samen met directeur Chris Merkx onthulde een aantal leerlingen de nieuwe naam: OBS De Dobbelsteen. De wethouders Aartsen en Van Ooijen assisteerden bij de officiële opening van het MFC door tientallen ballonnen los te laten uit een reuzencadeau. Deze festiviteiten waren die middag op film vastgelegd en werden s avonds aan het publiek vertoond.