Gemeente Hulst


Persbericht - 15.01.2010

Bijeenkomst LNV Hertogin Hedwigepolder

Op 9 oktober 2009 besloot het Kabinet dat de Hertogin Hedwigepolder in de gemeente Hulst als compensatie voor het uitdiepen van de Westerschelde moet worden ontpolderd. Het rijksinpassingsplan is ondertussen in procedure gebracht. Dit plan vervangt het vigerende gemeentelijke bestemmingsplan.

Momenteel vindt het vooroverleg plaats. In dat kader wordt op maandag 25 januari 2010 de gemeenteraad van Hulst door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) gehoord over het voornemen tot de voorbereiding van het rijksinpassingsplan Hertogin Hedwigepolder. Deze bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis te Hulst, vangt aan om 20.00 uur en is openbaar.

Het vooroverleg is met name gericht op overheidsinstanties. Naast de gemeenteraad van Hulst wordt ook Provinciale Staten gehoord door het Ministerie van LNV.

Het ontwerp-rijkinpassingsplan wordt in maart 2010 ter inzage gelegd. De locatie en termijn van ter inzage legging wordt vooraf gepubliceerd. In die publicatie wordt ook de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen toegelicht. In de maand maart 2010 wordt daarnaast een informatieavond cq. hoorzitting georganiseerd. Conform de planning van het Ministerie wordt de vaststelling van het rijksinpassingsplan in de 2e helft van de maand mei 2010 verwacht. Daarna volgt een periode van ter inzage legging van het besluit en de mogelijkheid tot beroep.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl