Gemeente Hulst


Persbericht - 15.01.2010

Werkzaamheden aan stadswallen

Aan de stadswallen te Hulst is onderhoud nodig. Het betreft het vervangen van een gedeelte van de beschoeiing van de binnenvest en het maaien van het buitentalud van de stadswallen. Het college van burgemeester en wethouders heeft hieromtrent een voorstel voorgelegd aan de raadscommissie Ruimte.

De beschoeiing van de binnenvest tussen de Graauwse Poort en de Gentse Poort is over grote delen nagenoeg verdwenen. Hierdoor vindt oeverafslag plaats, hetgeen kan leiden tot gevaarlijke situaties voor wandelaars die het onderpad gebruiken. Daarnaast is op sommige plaatsen het pad dusdanig smal geworden dat het lastig is om ter plaatse met machines onderhoud te verrichten.

Daarnaast vraagt het talud aan de buitenzijde van de stadswallen de aandacht. Dit moet nodig worden gemaaid. De wallen vormen een belangrijk onderdeel van het aangezicht van de vestingstad Hulst. Daarom is het wenselijk om ook het buitentalud structureel goed te onderhouden.
In 2009 werden de stadswallen bij wijze van proef begraasd door een kudde schapen. Dit was succesvol. Het begrazen door de schapen heeft daarnaast een positief effect op de ontwikkeling van een kruidenrijke vegetatie.
Het streven is om de komende 2 jaar (2010 en 2011) het machinaal maaien (80%) en de inzet van schapen (20%) te combineren.

De raadscommissie Ruimte buigt zich dinsdag 26 januari 2010 over het voorstel van het college.
De kosten voor het vervangen van de beschoeiing worden geraamd op 150.000,--. Het machinaal maaien van het buitentalud kost 7.500,-- en het beheer door de schapen 6.500,--.
Een deel van deze kosten kunnen uit de in de begroting geraamde middelen worden gedekt. Voor het overige deel vraagt het college de gemeenteraad om krediet beschikbaar te stellen.
---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl