Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 15-01-2010

Boeven blijken dienders te zijn

PRINSENBEEK: Tien agenten van het team Breda Noord hebben gisteravond tussen 17.00 en 22. 00 uur in Prinsenbeek een preventieve actie gehouden om woninginbraken tegen te gaan. Zij waren zowel opvallend als onopvallend in het dorp aanwezig.

De agenten reageerden onder meer op een optisch alarm van een woning aan het Velsgoed en een auto- alarm op de Heikantsestraat. In Beide gevallen bleek het niet om een inbraak te gaan. Verder kwam er een melding van een alerte bewoner binnen die twee verdachte personen had gezien op de Vossenberg. Dit bleek echter te gaan om twee agenten in burger. De politie is blij met de alertheid van de inwoners van Prinsenbeek. Zij kunnen bij verdachte situaties bellen met 0900-8844 of bij een heterdaad natuurlijk direct 112 draaien. Er werden verder zes bekeuringen uitgeschreven. Ook liep een 39-jarige Bredanaar bij een controle tegen de lamp die nog een boete van 168,75 euro had open staan. Hij werd met zijn bestelbus aan de kant gezet. Hij heeft de boete aan het bureau betaald.

Twee arrestaties tijdens horecatoezicht in Breda

BREDA: De agenten van het horecatoezicht in het uitgaanscentrum hebben een rustige dienst gehad. Vannacht werden slechts twee arrestaties verricht.

Een alerte toezichthouder van het cameratoezicht zag een dronken man naar de parkeergarage aan de Concordiastraat lopen. De 32-jarige Bredanaar reed inderdaad met zijn auto weg. Hij blies 705 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. Op de Torenstraat werd een 23-jarige Bredanaar aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Hij had een 22-jarige Tilburger omver geduwd die zijn vriendin had
aangesproken. De jaloerse Bredanaar krijgt een proces-verbaal. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen.

Dure blikjes bier

BREDA: Gisteravond is in een supermarkt op de Cypresstraat een 23-jarige man uit Chaam betrapt op winkeldiefstal. Hij had in zijn mouwen van zijn jas twee blikjes Jupiler bier gestopt en was
vervolgens zonder te betalen naar buiten gelopen. Hij heeft een boete van 220 euro gekregen.

Dronken vrouw slingert met auto over de snelweg

ST WILLEBRORD: Agenten hebben vannacht omstreeks 05.30 uur op rijksweg A-58 op aanwijzing van twee medewerkers van de Douane een 48-jarige Tilburgse aangehouden voor het rijden onder invloed. De Tilburgse reed met haar auto slingerend met een snelheid van circa 40 kilometer per uur over de snelweg. Haar rijbewijs bleek vanwege een eerdere
aanhouding voor rijden onder invloed ongeldig te zijn verklaard. Aan het bureau heeft een arts een bloedproef afgenomen omdat een blaastest niet lukte. Ze had naar eigen zeggen maar twee glazen witte wijn gedronken. Volgens haar had ze nog wel een rijbewijs, maar dat zou thuis liggen.

Dronken man aangehouden voor mishandeling

ETTEN-LEUR: De politie heeft vannacht op de Markt een 47-jarige man uit Etten-Leur aangehouden ter zake mishandeling. De verdachte was een eethuis binnen gegaan. Hij was onder invloed van alcohol en erg ongeduldig. Toen hij niet direct geholpen werd, begon hij aan de toonbank te trekken. Daarna sloeg hij een 29-jarige medewerker van het eethuis op zijn neus. Hij werd ingesloten.

.

Taxicontrole in Breda met mystery-guests

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag en avond in het Centrum van Breda samen met drie inspecteurs van de Inspectie Verkeer en
Waterstaat een taxicontrole gehouden. Er werden daarbij enkele mystery-guest ritten uitgevoerd. Twee chauffeurs werden op de bon geslingerd.

Het betreft een landelijke actie, waarbij medewerkers van de IVW als klant instappen in een taxi en zich vervolgens naar een vooraf bepaalde locatie laten brengen. Daarna wordt er door de medewerkers van de IVW opgetreden tegen eventueel geconstateerde overtredingen.

De politie heeft zich met name bezig gehouden met
verkeersovertredingen. Totaal werden zes taxi's gecontroleerd, waarbij vier taxichauffeurs alles in orde hadden. Een taxichauffeur reed door rood licht en werd daarvoor bekeurd

Een andere taxichauffeur had de volgende zaken niet op orde:


- mobiel bellen


- geen werkmap bij zich


- geen taxameter aanwezig


- chauffeurspas niet zichtbaar aanwezig

Door de medewerkers van de IVW wordt hiervoor proces-verbaal
opgemaakt.

Bredanaar met openstaande boete

BREDA: Donderdagavond is op de Otterring een 35-jarige Bredanaar aangehouden vanwege een nog openstaande signalering. De man werd tijdens een controle met zijn auto aan de kant gezet. Hij bleek nog een boete van 243,75 euro te moeten betalen. Hij heeft de boete aan het bureau voldaan.

Auto in brand en auto-inbraken in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Gisteravond heeft omstreeks 22.45 uur een autobrand gewoed op het Cimbaalhof. Een Honda Civic stond in brand. Naast de auto lagen goederen die uit de auto afkomstig waren. De politie gaat daarom uit van brandstichting. Er is van de benadeelde een aangifte opgenomen. De brandweer heeft de brand geblust.

ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 01.05 uur ontdekt dat in enkele auto's op de Beverdam was ingebroken. Er werden op de parkeerplaats vier auto's aangetroffen waarvan ruiten vernield waren. De politie heeft de eigenaren wakker gebeld en in kennis gesteld. Of er
daadwerkelijk uit alle auto's goederen gestolen zijn, is nog niet duidelijk. Dat zal uit de aangiften moeten blijken.

Ook op het Litouwenplein werden twee auto's met vernielde ruit aangetroffen. Een van de auto's hoorde thuis in Strijbeek. De eigenaar van deze auto zou ter plaatse gaan. De andere auto eigenaar kon niet bereikt worden. Dit voertuig is getakeld.

Verlichtingscontrole in Breda

BREDA: Agenten hebben vanmorgen tussen 07.30 en 08.15 uur op de Lunetstraat ter hoogte van het winkelcentrum een verlichtingscontrole gehouden. Er werden 14 bestuurders op de bon geslingerd. Volgens de agenten die aan beide zijden van de weg stonden, waren er opvallend veel fietsers die wel alles in orde hadden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-01-2010 12:54 | © Regio Midden en West Brabant |