Sanoma Uitgevers

Energieprijzen.nl over

Sanoma Digital neemt Energieprijzen.nl over

---

15.01.10

Sanoma Digital tekent vandaag de overeenkomst voor de overname van de onafhankelijke vergelijkingssite Energieprijzen.nl. Sanoma neemt de site over van adviesbureau Ecofys.

Energieprijzen.nl is de eerste en meest bekende site, waar consumenten aanbieders van gas en elektriciteit op prijs en duurzaamheid kunnen vergelijken. De onafhankelijke site zet de producten, prijzen en contractvoorwaarden van alle energieleveranciers naast elkaar en faciliteert de overstap naar een andere aanbieder. De overname van Energieprijzen.nl past in de strategie van Sanoma om consumenten te helpen bij het kiezen en vergelijken van producten en diensten. De markt van elektriciteit en gasleveranciers is enorm in beweging en de besparingen kunnen voor een consument fors oplopen. De energiemarkt is dan ook een interessante markt voor Sanoma om haar vergelijkingsproducten naar uit te breiden.

Veel ervaring met vergelijkingssites
Sanoma Digital heeft met Kieskeurig.nl, de grootste vergelijkingssite van Nederland, al veel ervaring en kennis opgedaan met het helpen van consumenten om een weloverwogen keuze te maken bij het doen van aankopen. Sanoma breidt deze positie uit naar andere segmenten, waarin zij van oudsher met haar tijdschriften sterk gepositioneerd is. Zo helpen Autoweek en Autotrader.nl bij het kiezen van een (tweedehands) auto, Kluswebsite.nl bij het uitbesteden van klussen in en om het huis en Woonzoo.nl bij de keuze voor een nieuwe wooninrichting.

Joris van Heukelom, Director Publishing Sanoma Digital: "Consumenten zien in sommige domeinen door de bomen het bos niet meer. De energiemarkt is zo'n domein. Veel gezinnen in Nederland kunnen op energie een flink bedrag per jaar besparen als ze zich goed oriënteren. Het internet, en Energieprijzen.nl in het bijzonder, is de ideale tool om dit te doen. Helder, duidelijk en transparant. Daarom zijn we blij dat we Energieprijzen.nl, naast onze succesvolle vergelijkingssite Kieskeurig.nl, aan ons portfolio kunnen toevoegen."

Mark Joenje, Division Director Ecofys: "Wij zijn in 1999 gestart met Energieprijzen.nl om invulling te geven aan onze missie 'een duurzame energievoorziening voor iedereen'. Inmiddels zijn via de website tienduizenden consumenten overgestapt op groene energie."

"Voorheen was het ontrafelen van de prijsinformatie de sleutel van het succes voor Energieprijzen.nl", voegt Arjin van As, uitgever Energieprijzen.nl, toe. "Nu zijn een groot bereik, goede internetmarketing en een betrouwbaar technisch platform doorslaggevend. Sanoma Digital is dan ook de juiste partij om Energieprijzen.nl naar een nog hoger plan te brengen."

De werknemers van Ecofys die werken aan Energieprijzen.nl komen mee naar Sanoma Digital en zullen onderdeel worden van het cluster Performance Based onder leiding van uitgever Sander ten Dam.