FloraHolland


FloraHolland test Voice-technologie in distributieproces

NAALDWIJK, 15 januari 2010 (persbericht) - FloraHolland doet in het distributieproces van snijbloemen in Naaldwijk een test met Voice-technologie met een bijzondere veilingtoepassing. Gedurende drie weken in januari wordt een gedeelte van de snijbloemen gedistribueerd met behulp van Voice-technologie. Informatie over de te verdelen bloementransactie wordt niet meer via papier gedeeld met de distributiemedewerker, maar door middel van gesproken tekst. De medewerker krijgt zijn instructies via een koptelefoon en kan via een microfoontje ook reageren. Voice maakt in de sturing van het werkproces verbeteringen mogelijk. Resultaat is een betere kwaliteit van werken, met een lager foutenpercentage.

In het distributieproces levert elke inkooptransactie op de klok informatie op voor de distributie, en met gebruikmaking van Voice in de vorm van een Voice-dialoog. De Voice-dialoog start als de medewerker wordt gekoppeld aan de transactieinformatie van de bloemen op de stapelwagen die hij verdeelt. Bij het aankoppelen van een stapelwagen krijgt de distributiemedewerker via zijn koptelefoon de instructie voor het verdelen. De samenstelling van de totale inkoop (alle transacties) van een klant is bij de start van het verdelen nog niet bekend. Deze totale inkoop ontstaat gedurende de gehele verkooptijd op de veilingklok. Hierdoor is de distributie op de veiling afwijkend van normale orderpickprocessen in grote magazijnen. Daarom is deze bijzondere veilingtoepassing van Voice speciaal ontwikkeld door Zetes, samen met FloraHolland.

In het werkproces levert het werken met Voice een aantal voordelen op. Zo worden zowel de werkveiligheid als de ergonomie verbeterd. De medewerker koppelt via een microfoontje voortdurend naar Voice terug, en krijgt dan van Voice een bevestiging. Het totale verdeelproces is daarmee goed traceerbaar. Na de testperiode worden de resultaten geëvalueerd. Vervolgens beslist FloraHolland of overgegaan wordt op implementatie op de marktplaatsen Naaldwijk en Bleiswijk.


Noot voor de redactie,