Stadsdeel Amsterdam-Noord

Reddingsactie voor vissen in Noord

Barre omstandigheden voor vissen

Veel dode vis verwacht

De laatste dagen komen steeds meer berichten binnen dat er vissen doodgaan. Door het dichtvriezen van sloten met daarbovenop een sneeuwlaag ontstaat zuurstofgebrek in het water waardoor vissen het moeilijk krijgen. Daarom zijn wakken belangrijk, maar soms niet meer afdoende en worden de vissen verplaatst naar open water.

Karpers worden uit water gehengeld buiksloterkerk

Bij de Buiksloterkerk is al een reddingsactie uitgevoerd met behulp van de hengelsportvereniging Landsmeer/Oostzaan. Met zes vrijwilligers is donderdagmiddag 14 januari gestart met de reddingsoperatie voor de vissen. Ruim honderd grote karpers zijn uit het water geschept, vervoerd in speciebakken en in open water uitgezet. Op andere plaatsen, worden ook vissen verplaatst om vissterfte te voorkomen.

Portefeuillehouder Harm-Jan van Schaik is blij met deze goede samenwerking tussen het stadsdeel, waterbeheerders en de hengelsportverenigingen waardoor in Noord vissen worden gered.

Er wordt regelmatig in Noord bij het water gecontroleerd of er dode vis is die dan wordt opgeruimd door Waternet. Zie u zelf ook dode vissen bel met Waternet op 0900 93 94. Zij zijn 24 uur uur per dag bereikbaar voor meldingen.