FloraHolland


Nieuwe catalogus en lagere tarieven bij FloraHolland e-Trade

FLORAHOLLAND, 15 januari 2010 (persbericht) - FloraHolland e-Trade, het digitale handelssysteem van FloraHolland voor snijbloemen, verlaagt haar tarieven en ontwikkelt in 2010 een belangrijke nieuwe functionaliteit: een assortimentscatalogus voor snijbloemen. In deze catalogus staat het totale aanbod van snijbloemen, verkrijgbaar via FloraHolland, inclusief de beschikbaarheid. Vanaf eind januari kunnen kwekers hun aanbod invoeren in de catalogus en aangeven of hun product via de klokken, via FloraHolland Connect en/of via FloraHolland e-Trade beschikbaar is. Tijdens de FloraHolland Trade Fair in Naaldwijk, op 3, 4 en 5 maart 2010, wordt de assortimentscatalogus gelanceerd. Vanaf dat moment is de catalogus ook inzichtelijk voor groothandels en exporteurs. Met de assortimentscatalogus is er voor het eerst een compleet overzicht van het snijbloemenaanbod van FloraHolland. Voor planten bestaat er al jaren een catalogus, beschikbaar via PlantConnect.
Deelname aan de assortimentscatalogus is mogelijk voor alle kwekers die lid zijn bij FloraHolland, als onderdeel van de marktplaatsdienstverlening.

Nieuwe tarieven 2010
Kwekers die hun aanbod willen aanbieden via het digitale handelssysteem FloraHolland e-Trade, betalen in 2010 een verlaagd tarief. Een korting wordt gegeven aan kwekers die via FloraHolland Connect het pakket `Samen doen' of `Laten doen' afnemen. Zij betalen EUR 10,- per week waarin gehandeld wordt. Voor kwekers die deze pakketten niet afnemen geldt een tarief van EUR 20,- per week waarin gehandeld wordt.
Voor groothandels en exporteurs geldt voor internet-handelen via FloraHolland e-Trade een tarief van EUR 175,- per vier weken. Handelen via een FlorEcom-koppeling kost per vier weken EUR 200,-. Zolang de assortimentscatalogus nog niet in gebruik is, geldt een korting van EUR 75,- op het handelstarief.

Fotobijschrift:
De catalogus van FloraHolland e-Trade.