Politie Gelderland-Midden

Voortgang onderzoek misdrijf Noord en Zuidstraat (2)
Publicatiedatum: 15-1-2010 13:55:42

ARNHEM - Het 25 koppige rechercheteam, dat onder de naam 'Kompas' het misdrijf onderzoekt waarbij op 30 december de 60-jarige Arnhemmer Thijs Klaassen dood werd aangetroffen heeft haar laatste buurtonderzoek afgerond. Daarbij zijn al resultaten geboekt.

Het buurtonderzoek werd uitgebreid naar de gehele Arnhemse wijk Spoorhoek, waar het slachtoffer woonde. Daarbij werd gebruik gemaakt van een folder waarin een aantal gerichte vragen werden gesteld, onder meer om een beeld te kunnen vormen over het leven van Klaassen. Dat onderzoek leverde uiteindelijk 14 tips op, waaronder een aantal zeer bruikbare. Zo waren er aanwijzingen dat het slachtoffer zich bezighield met drugshandel. Het huidige onderzoek richt zich daar overigens niet op, maar spitst zich toe op de gewelddadige dood, waardoor Klaassen om het leven kwam.

Klaassen werd in de ochtend van woensdag 30 december door buurtbewoners dood aangetroffen in zijn woning nadat hij niet op een afspraak verschenen was. De politie zet het onderzoek naar de gewelddadige dood van het slachtoffer voort.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---