Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 15 januari

Alkmaar, 15-01-2010 o 14.00 uur

Overval op bouwmarkt

Alkmaar, donderdag 14 januari

Donderdagavond werd rond 21.15 uur een bouwmarkt overvallen aan de Laanenderweg. De vijf personeelsleden wilden het pand net verlaten toen er vier mannen kwamen aangerend. Onder bedreiging van een vuurwapen werden de werknemers gedwongen het pand weer binnen te gaan. De bedrijfsleider werd gedwongen de kluis te openen. Nadat de daders het geld hier uit hadden gehaald verdwenen zij via de roldeur aan de achterzijde van het pand. Zij reden even later met een auto, vermoedelijk een grijze Sedan, weer langs.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Laanenderweg donderdagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Straatroof

Hoorn, donderdag 14 januari

Een 15-jarige jongen uit Hoorn werd donderdagavond rond 18.35 uur in het Muntpark beroofd van zijn GSM en portemonnee. Het slachtoffer fietste vanaf de Lageweg in de richting van de Rijnweg en werd ingehaald door een scooter met twee jongens erop. Hij werd afgesneden en kwam hierbij ten val. Eén van de jongens stapte af en bedreigde de jongen met een steekwapen. Hij moest zijn kostbare spullen afgeven. Nadat het slachtoffer zijn spullen had overhandigd verdwenen de twee op de scooter in de richting van de Lageweg. Opvallend was dat het voorlicht van de scooter niet brandde.

De jongen die het slachtoffer bedreigde had een donkere huidskleur, circa 20 à 25 jaar oud en 1.80 à 1.90 lang.

Getuigen die mogelijk iets verdachts gezien hebben rond bovengenoemd tijdstip op of in de omgeving van de Lageweg worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Gebroken neus door aanrijding

Alkmaar, donderdag 14 januari

Een 49-jarige fietser uit Alkmaar liep donderdagmiddag rond 17.00 uur een gebroken neus op bij een aanrijding op de Kennemerstraatweg. Een 35-jarige automobilist uit Alkmaar reed met zijn bestelauto met aanhanger de kruising op met de Juliana Stolberglaan en haalde een stel fietsers in. De 49-jarige fietser week plotseling uit naar links om sneeuw en ijs op het fietspad te ontwijken. Hierbij raakte zijn fietstas de aanhanger. De fietser vloog over de kop en kwam op de grond terecht. Hij werd met een gebroken neus door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een nacht ter observatie moest blijven.

Rijden zonder rijbewijs

Den Helder, donderdag 14 januari

Een 53-jarige automobilist uit Den Helder raakte donderdagavond rond 23.15 uur zijn auto kwijt, nadat hij op de Nieuweweg tijdens een alcoholcontrole was staande gehouden. Bij navraag bleek dat de auto waar de man in reed onverzekerd was en dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Omdat de verdachte eerder werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs werd de auto in beslag genomen.

Drankrijder

Den Helder, donderdag 14 januari

Een 53-jarige automobilist uit Den Helder moest donderdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij rond 18.00 uur werd aangehouden op de Bassinggracht. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 900 ug/l. Dit is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Heling fiets

Alkmaar, donderdag 14 januari

Een 17-jarige jongen uit Alkmaar werd donderdagmiddag rond 13.15 uur aangehouden op de Stationsweg. De Alkmaarder liep met een fiets aan de hand die veel schade had. Zichtbaar was dat het beugelslot van de fiets was verwijderd. Een agent hield de 17-jarige jongen staande en vroeg het serienummer van het rijwiel na. Deze bleek als gestolen te staan gesignaleerd. De Alkmaarder werd aangehouden voor heling.

BOBslee voor nuchtere bestuurders

Alkmaar, vrijdag 15 januari

De Politie Noord-Holland deelt dit weekend tijdens alcoholcontroles gele BOBsleetjes uit aan de echte Bob, dus aan de bestuurders die alcoholvrij rijden en passagiers in de auto hebben.

Alcohol in het verkeer eist landelijk jaarlijks zon 150 levens. In de regio Noord-Holland Noordvinden er jaarlijks ruim 300 aanrijdingen met ziekenhuisletsel plaatswaarbij alcohol een rol speelt (328 in 2007 en 326 in 2008). Er wordt hier ook verhoudingsgewijs veel onder invloed van alcohol gereden. Onderzoek door Rijkswaterstaat wijst uit dat van de 100 automobilisten in de weekendnachten 2,9 % in overtreding is. In Noord-Holland Noord is dat maar liefst 3,5 %.

Controles

De Politie Noord-Holland Noord probeert ongevallen onder invloed van drank te voorkomen door dag en nacht blaastesten van bestuurders af te nemen bij routinecontroles, aanrijdingen maar ook tijdens de grotere alcoholcontroles in de regio. Zo worden er in de regio jaarlijks 60.000 blaastesten gedaan.

De winterBOB-campagne is een initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.