Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 januari 2010

Agressieve man aangehouden na brandstichting in vuilnisbak

Almelo

Een 46-jarige dronken man werd donderdag 14 januari omstreeks 18.00 uur aangehouden, omdat hij een vuilnisbak die vast zat aan een winkelpand, aan de Rosa Luxemburgstraat in Almelo, in brand had gestoken. Toen de man de winkel binnen liep was hij erg agressief naar het winkelpersoneel toe en duwde een medewerkster weg. De man is aangehouden door de politie en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010004110)

Man aangehouden na autokraak
Enschede
Een 25-jarige man uit Haaksbergen werd donderdag 14 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens diefstal uit een geparkeerde auto.

Donderdag 14 januari omstreeks 19.15 uur zag een medewerker van de politie, in zijn vrije tijd, twee mannen inbreken in een geparkeerde auto op de parkeerplaats aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Hij schakelde de collega's in. De twee mannen gingen er snel van door, maar de politie kon één van de mannen aanhouden op de Getfertweg in Enschede. De man, een 25-jarige inwoner uit Haaksbergen, had zich verstopt in een vuilniscontainer. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de tweede dader. (2010004119)

Winkeldievegge aangehouden
Hengelo
Een 52-jarige vrouw uit Hengelo werd donderdag 14 januari aangehouden, omdat zij op heterdaad werd betrapt op diefstal.

Donderdag 14 januari omstreeks 14.00 uur zag een oplettende medewerkster van een winkel aan het Straatsburg in Hengelo een vrouw goederen meenemen zonder deze te betalen. De vrouw werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De vrouw, een 52-jarige Hengelose, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010004029)

Met ruim 1,32 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 31-jarige automobiliste uit Almelo raakte vrijdag 15 januari haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdag 15 januari omstreeks 00.30 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de A35, ter hoogte van Almelo. Een automobiliste had de controle over haar voertuig verloren en kwam tegen de middengeleiding tot stilstand. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 31-jarige Almelose, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,32 promille uit. Omdat de vrouw een beginnend bestuurster is werd het rijbewijs ingevorderd. (2010004163)

Automobilist gewond na aanrijding Hengelo
Vrijdag 15 januari omstreeks 09.10 uur heeft een ernstige aanrijding plaats gevonden op de Usselerrondweg in Enschede. Een vrachtwagencombinatie met aanhanger kwam van de A35 en ging in de richting van de Haaksbergerstraat in Enschede. Om nog onduidelijke reden schoot de aanhanger los en gleed door naar de andere weg helft. Daar reed een uit tegen overgestelde richting een bestuurder van een bestelbusje, een 36-jarige man uit Didam. Door de enorme klap kwam de man vast te zitten in de bestelauto en moest door de brandweer worden bevrijd. De bestuurder is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (2010000..)

Met ruim 1,77 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Haaksbergen

Een 42-jarige automobilist uit Enschede raakte vrijdag 15 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdag 15 januari omstreeks 03.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Julianastraat in Haaksbergen, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 42-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,77 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010004174)

Twee personen aangehouden voor vernielen ruiten Enschede
Een 22-jarige en een 23-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden vrijdagmorgen 15 januari aangehouden, omdat zij enkele ruiten van de schouwburg hadden vernield. Getuigen zagen de vernielingen gebeuren en schakelden de politie in. Daar troffen de agenten de twee mannen aan, een van hen was gewond aan zijn hand door de vernielingen. De twee mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010004186)

Inbraak kapperszaak, politie zoekt getuigen Enschede
Op donderdagavond 14 januari heeft omstreeks 21.50 uur een inbraak plaatsgevonden in een kapsalon aan de Oldenzaalsestraat in Enschede. De dader(s) hebben via de achterzijde toegang verschaft tot de kapsalon. Daar hebben ze een kluis meegenomen. Mogelijk dat de dader(s) via de achterkant en de aangesloten parkeerplaats van een fitnesscentrum aan de Oosterstraat weg gevlucht zijn. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede-centrum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010004157)

Vrouw beroofd, de politie zoekt getuigen

Enschede

Een 54-jarige vrouw uit Enschede is donderdagmiddag 14 januari omstreeks 13.00 uur beroofd van haar tas op de Lipperkerkstraat in Enschede. De politie zoekt getuigen.

De vrouw fietste op de Lipperkerkstraat richting het centrum van Enschede. Ze zag dat een man heel langzaam voor haar ging fietsen. Nadat ze de man had ingehaald, haalde de man haar weer in en pakte de zwarte handtas van de vrouw uit haar fietstas. Vervolgens fietste hij er hard vandoor, richting het centrum.

Een getuige die het zag gebeuren, heeft de man een tijd kunnen volgen. De man is via De Klomp het centrum in gefietst. Vervolgens ging hij rechtsaf naar de Heurne, richting Oldenzaalsestraat. Bij de Irenepromenade is hij naar binnen gegaan, waarna hij met de fiets op de grond viel. Hij is er te voet vandoor gegaan.

Het signalement van de man:

- Buitenlands uiterlijk, mogelijk van Turkse of Marokkaanse komaf.
- Ongeveer 30 - 40 jaar oud.
- Normaal postuur.

- De man droeg een zwarte Y jas en een lichtbruine broek van ribstof. Ook droeg hij een zwart petje.
- Zwart halflang haar met slag erin, zichtbaar vanonder de pet.

De politie is op zoek naar getuigen die donderdagmiddag iets hebben gezien van het voorval, of die weten wie deze man is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, team Enschede - Binnenstad. Dit kan door te bellen naar het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010004021)

Bromfietsbestuurder rijdt door na aanrijding, de politie zoekt getuigen

Enschede

Donderdag 14 januari vond omstreeks 12.45 uur een aanrijding plaats op de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede. Een bromfietser die hierbij betrokken was, reed door zonder zich te melden. De politie is op zoek naar deze bromfietser.

Een 26-jarige vrouw uit Enschede reed op de Burgemeerser M. van Veenlaan, richting de Wesseler Nering. Op de kruising met de Beneluxlaan, verleende een voor haar van rechts komende bromfietser haar geen voorrang. Om een aanrijding met hem te voorkomen, stuurde de vrouw haar auto naar links. Hierdoor kwam zij op de verkeerde rijbaan terecht, waar op dat moment een 70-jarige automobilist uit Enschede reed. Een aanrijding tussen de twee auto's kon niet meer worden voorkomen.

Omdat de bromfietser is doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken, wil de politie in contact komen met deze bromfietsbestuurder. Hij of zij en eventueel andere getuigen kunnen zich melden bij de Politie Twente, team Enschede-Zuid, via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010004017)




Politie Twente