Saxion Hogescholen
BR>

vr 15 januari 2010

Saxion helpt MKB in regio oost

MKB-bedrijven kunnen kostenloos deelnemen aan onderzoek over de effectiviteit van hun personeelsmanagement en hun leiderschap.

Goed nieuws voor MKB-bedrijven die de effectiviteit van hun personeelsmanagement en van hun leiderschap willen verbeteren. Zij kunnen kosteloos deelnemen aan de twee onderzoeken die Saxion uitvoert onder leiding van onderzoekers Hilbrand Knol en Jos Mesu. Volgens hen gaat het om unieke onderzoeken, omdat het nu eens niet in grote maar juist in kleine bedrijven plaatsvindt. Dat gebeurt nog veel te weinig, zo zeggen zij. Verder vinden zij het belangrijk dat de bedrijven er vooral zelf ook profijt van moeten hebben. Vandaar dat elk bedrijf dat deelneemt een op maat gesneden, gratis advies ontvangt.

Bedrijven die hun personeelsmanagement willen verbeteren krijgen advies over hoe ze er door middel van hun werving en selectie, hun beoordelings- en beloningsbeleid en door training en ontwikkeling ervoor kunnen zorgen dat ze de juiste mensen in dienst nemen, die bovendien graag bij hen willen blijven werken.

Organisaties die meewerken aan het leiderschapsonderzoek krijgen niet alleen inzicht in hun huidige manier van leidinggeven, maar horen ook welke leiderschapskwaliteiten nog verbeterd kunnen worden en hoe ze daaraan kunnen werken. Beter leiderschap leidt immers tot hogere betrokkenheid en grotere inspanning van het personeel.

MKB-bedrijven die mee willen doen zijn van harte welkom, maar moeten wel aan een paar kenmerken voldoen; ze bestaan minstens vijf jaar, opereren geheel zelfstandig en hebben 20 tot 50 medewerkers (onderzoek personeelsmanagement) of 20 tot 150 medewerkers (leiderschapsonderzoek).


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------