Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Zoetermeer, 14 januari 2010

Golden tulip tjaarda oranjewoud leerbedrijf van het jaar 2010 horeca

Op donderdag 14 januari 2010 is Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud, gevestigd te Oranjewoud, uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2010 Horeca. De winnaar is tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam bekendgemaakt. De andere genomineerden waren Hotel Restaurant De Lutt, gevestigd te De Lutte en Het MiddenhuiS, Restaurant & MEER, gevestigd te Teteringen.

De commissie heeft Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud de titel `Leerbedrijf van het Jaar 2010 Horeca' onder meer toegekend vanwege het stimuleren van medewerkers om te blijven leren. Daarnaast creëert het bedrijf voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud staat hoog aangeschreven bij scholen. Vooral het enthousiasme en de gedrevenheid die het bedrijf levert bij het opleiden heeft indruk gemaakt op de commissieleden. Ook daar waar het gaat om leerlingen die extra aandacht nodig hebben.

Het winnende bedrijf kreeg de bij de titel behorende trofee uitgereikt door Alien Cnossen, algemeen directeur van Kenwerk. Tevens ontving Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud een bedrag van 250,00 voor de personeelspot.

De drie genomineerde leerbedrijven zijn door de commissie ­ bestaande uit de sociale partners in de horeca, directieleden van Leerbedrijven van het Jaar en vertegenwoordigers van Kenwerk ­ gekozen uit de leerbedrijven die zijn voorgedragen. De directieleden van de drie genomineerde leerbedrijven verzorgden een mondelinge toelichting op hun nominatie. Bij deze laatste beoordeling zijn de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van een ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. Op basis hiervan is de titel `Leerbedrijf van het Jaar 2010 Horeca' toegekend.

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar werd in opdracht van de sociale partners in de horeca georganiseerd door Kenwerk en heeft tot doel de waarde te benadrukken die leerbedrijven voor de horecasector hebben.


---


Noot voor de redactie (