Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 15-01-2010

Politiehond vindt verdachte van overval op woning

BERGEN OP ZOOM: Politiehond Marco heeft vannacht omstreeks 02.45 uur in de bosschages nabij een woning aan de Marathonstraat een 26 jarige man opgespoord die vermoedelijk bij een overval betrokken is geweest op een woning aan de Guido Gezellelaan. Daarbij raakten de 30 jarige bewoner en een 26-jarige vriend gewond. De politie is nog op zoek naar twee voortvluchtige daders. De aangehouden verdachte, die geen vaste woon - of verblijfplaats heeft, is in verzekering gesteld.

De 30-jarige bewoner verklaarde dat er vannacht rond 02.15 uur drie mannen, waarvan één met een vuurwapen, zijn woning waren binnen gedrongen. Ze eisten geld. De bewoner en zijn vriend werden in het gezicht geslagen. Vervolgens zijn de overvallers er vandoor gegaan, ze hebben wat geld buit gemaakt. De bewoner heeft geen idee waarom de voor hem onbekende mannen zijn woning hadden uitgekozen. Het ging om twee daders met een negroïde uiterlijk en een blanke man. Hij schatte de leeftijd van de overvallers op 25 a 30 jaar. De twee slachtoffers werden ter plaatse door personeel van de ambulancedienst behandeld. Agenten die een melding uit de buurt had gekregen hebben direct een groot onderzoek ingesteld. De overvallers renden via de Burgemeester Blomlaan de Beukenlaan in. Een politieman zag dat een van de mannen over het hek van een tuin klom. Hierop is deze buurt afgezet. Er werd een politiehond ingezet die het spoor oppikte. Hij vond een man die zich in de bosschages verstopt had. De andere twee overvallers zijn kennelijk in de richting van het sportpark Rozenoord verdwenen. De politie roept eventuele getuigen op, die de overvallers gezien hebben, zich te melden via 0900-8844.

Fietsendieven op heterdaad aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagmiddag dankzij een melding van een alerte getuige twee jongens uit Bergen op Zoom (15 en 20 jaar) op heterdaad aangehouden voor fietsdiefstal. De fiets was gestolen aan de achterzijde van het station De agenten zagen de jongens lopen rond 17.00 uur op de Parallelweg. Zij voldeden aan het signalement dat de melder had opgegeven. De jongste knaap liep met een fiets waarvan hij de achterzijde aan de bagagedrager optilde. Hij vertelde dat hij zijn sleutel vergeten had. De dienders zagen echter dat een staalkabel welke aan het ringslot bevestigd kan worden was weggeknipt. Aan het bureau gaf de jongste verdachte toe dat hij de fiets gestolen had. De andere oudere jongen had daar volgens hem niets mee te maken gehad.

Twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht op de Halsterseweg een 22-jarige man uit Bergen op Zoom en een 24-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een woning op de Florastraat. Een van de verdachten had onder zijn jas de minilaptop die bij de woninginbraak was gestolen.

Vannacht werd omstreeks 01.30 uur een inbraak in een woning aan de Florastraat gemeld. De bewoner was wakker geworden toen hij gebonk hoorde. Hij zag in de voortuin twee mannen staan, waarvan er één een minilaptop in zijn handen had. De twee inbrekers renden weg. De bewoner zag vervolgens dat een raam aan de voorzijde van de woning was open gebroken. Zijn minilaptop was meegenomen. Hij had dat apparaat voor hij ging slapen op de bank gelegd. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Zij zagen twee jongemannen de bosschages in duiken. Zij voldeden aan het signalement dat de bewoner had gegeven. De agenten zagen vervolgens dat achter een haag van een tuin de twee verdachten zich verstopt hadden. Zij zijn aangehouden.

.
Politie onderzoekt inbraak in bedrijf

OUD-GASTEL: Donderdagavond is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Watermolen. De inbrekers bleken de voordeur te hebben open gebroken. Er werd samen met sleutelhouder een onderzoek in het pand ingesteld. De daders waren echter al gevlogen. Er zijn twee apparaten gestolen die gebruikt worden om oliebollen te maken.

WOUW: Vannacht werd omstreeks 00.35 uur een autobrand gemeld aan de Roosendaalsebaan. Het bleek te gaan om een bestelbus. De brandweer heeft de brand geblust. Er zijn sporen aangetroffen die duiden op brandstichting. De 50-jarige benadeelde heeft aangifte gedaan.

Politie tevreden over de fietsverlichting scholieren in Halderberge

OUDENBOSCH: Vandaag heeft het team Mark & Dintel de
verlichtingscontroles van fietsers afgesloten. Zowel voor als na de kerstvakantie is op de diverse schoolroutes naar Oudenbosch
gecontroleerd. Het algemeen beeld is dat het er goed uitzag. Een en ander heeft vermoedelijk ook te maken met de steeds verbeterende techniek. Bij de controles zijn er in totaal 84 (brom)fietsers geverbaliseerd. Over het algemeen mag worden gesteld dat per dag zeker minder dan 10% in overtreding was.Door medewerkers van VVN is aan de controles meegewerkt. Zij deelden de groene loten uit aan de
scholieren met juiste verlichting.

Controles fietsverlichting in Roosendaal

ROOSENDAAL / HALSTEREN: Vanmorgen is in het centrum tussen 07.15 en 08.15 uur een verlichtingscontrole gehouden, speciaal gericht op fietsers. De agenten hebben 37 bekeuringen uitgeschreven. Op de Halsterseweg in Halsteren werden vanmorgen 17 fietsers bekeurd.

Verdachte hennepkwekerij op snelweg aangehouden

ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie heeft donderdagavond op de A-16 een 38-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij nog gezocht werd. Agenten gingen naar de autosnelweg toe na een melding dat een man langs de snelweg zou lopen. De dienders zagen op de vluchtstrook een auto staan. Een man stond met een jerrycan de benzine bij te vullen. Hij bleek gesignaleerd te staan in verband met het aantreffen van een hennepkwekerij in zijn woning aan de Nijverheidssingel in Breda in november 2009. Hij werd vanmorgen hierover gehoord. Hij heeft ook een proces-verbaal gekregen omdat de APK keuring van zijn auto vervallen was.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-01-2010 14:44 | © Regio Midden en West Brabant |