Politie Groningen

Politie stelt onderzoek in naar hennepinbraak

Wedde / Vriescheloo, 15-01-2010 o De politie onderzoekt een inbraak vanaf de gemeentewerkplaats aan de Industrieweg in Vriescheloo. Onbekenden namen afgelopen zondagmiddag vanaf het afgesloten terrein een aantal hennepplanten weg uit een grotere partij. Deze planten waren een dag eerder uit een perceel aan de Weverslaan in Wedde in beslag genomen.

De hennepkwekerij werd vrijdagmiddag onder de grond in een schuur bij de betreffende woning aan de Weverslaan aangetroffen. Een 57-jarige man, de bewoner, en zijn 19-jarige dochter werden voor de Opiumwet aangehouden. Beide verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld. De vader verklaarde de hele kwekerij zelf te hebben opgebouwd. Zijn dochter verklaarde niets af te weten van de plantage. De kwekerij met 672 hennepplanten werd direct ontmanteld. Het energiebedrijf stelde vast dat in de meterkast met de elektriciteit was geknoeid.

Vuilstort

Vanwege de gesloten vuilstort op vrijdagmiddag kon de partij hennep niet direct worden vernietigd. Door het voorval gaat de politie samen met alle gemeenten in de provincie Groningen de procedures verder aanscherpen.

Getuigen, die iets hebben gezien of de politie informatie kunnen geven over de daders van de inbraak, kunnen contact opnemen met de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.