Gemeente Spijkenisse


Burgemeester De Jong verzorgt knallende start voor intergemeentelijk opleidingstraject

15 januari 2010

Start Voorne Putten Campus

Interne trainingen en opleidingen voor ambtenaren op de Voorne Putten Campus

Donderdag 14 januari 2010 liet Peter de Jong, burgemeester van gemeente Westvoorne, een champagnefles knallen in cultureel centrum De Man in Oostvoorne ter gelegenheid van de feestelijke start van een pilot intergemeentelijk opleidingstraject. Hij onthulde daarbij de naam Voorne Putten Campus, de naam waaronder de 5 gemeenten op Voorne
- Putten straks gezamenlijk een deel van hun interne trainingen en opleidingen willen gaan aanbieden.

In zijn speech onderstreepte De Jong de meerwaarde van een intensieve gemeentelijke samenwerking op het eiland: "Twee jaar geleden constateerden we dat wij als 5 gemeenten op Voorne - Putten weliswaar op veel fronten met elkaar afstemden en samenwerkten, maar dat we met een structurele bestuurlijke aanpak méér kunnen bereiken. We riepen daarom het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Voorne Putten (ISVP) in het leven dat geleidelijk handen en voeten moet geven aan deze wens.

Vandaag geven wij het startsein voor een pilot intergemeentelijk opleidingstraject voor hoger opgeleide werknemers en bieden 12 high potentials de kans om zich verder te ontwikkelen. Als de resultaten bevredigend zijn, dan hebben we straks een instrument in handen waarmee we als werkgevers nog aantrekkelijker worden voor de mensen die we al in dienst hebben, maar ook voor werkzoekenden".

Het nieuwe leertraject wordt ondersteund door een extern bureau en er wordt uitgebreid gebruik gemaakt van de kennis en ervaring die binnen de 5 gemeenten aanwezig is. De bestuurders van de betrokken gemeenten zijn zeer positief over de ingeslagen weg.

Na afloop van de pilot wordt bekeken worden hoe ze de samenwerking op het gebied van opleiden en trainen kunnen uitbreiden en intensiveren en hoe zij dat kunnen inpassen in hun arbeidsmarktcommunicatie.

Onder de aanwezigen bevonden zich stuurgroepleden van ISVP, Portefeuillehouders en medewerkers van P&O, deelnemers van de pilot en trainers van bureau Wisborn.

Externe links


* Intergemeentelijke Samenwerking Voorne-Putten (ISVP) [Let op! De website www.regiovoorne-putten.nl opent in een nieuw venster.]