FloraHolland


Koper toont interesse in seizoensaanbod op FloraHolland Winter Fair

FLORAHOLLAND (15 januari 2010) - Deze week organiseerde FloraHolland Connect de jaarlijkse FloraHolland Winter Fair in Aalsmeer. In- en verkopers namen de tijd om te kijken wat er het komende seizoen te koop is. Ook voor de seminars op de tweede beursdag was veel animo.

Bezoekers van de Winter Fair kregen deze week een compleet overzicht van het beschikbare assortiment kamer- en tuinplanten, waarbij de nadruk lag op boomkwekerijproducten. Aanvoerders toonden hun aanbod in eigen stands en er waren een aantal productpleinen ingericht volgens het `Kijk & Vergelijk'-principe. Per productgroep kregen kopers op deze manier een goed beeld van het beschikbare assortiment. Het team Persoonlijke Verkoop van FloraHolland Connect toonde haar producten dit keer niet op een monsterplein, maar liet in een straat het seizoensaanbod per Persoonlijk Verkoper zien. Een geslaagde opstelling die ook bij de FloraHolland Trade Fair in Naaldwijk wordt toegepast. Er werden orders afgesloten binnen alle productgroepen, zowel in de daghandel als in de termijnhandel. Bezoekers toonden ook veel interesse voor de seminars die op donderdag 14 januari georganiseerd werden. Kopers en kwekers kregen hier een actueel beeld van de afzet van groene kamerplanten en boomkwekerijproducten in verschillende landen. Ook liet één van de sprekers zien wat het toevoegen van meerwaarde aan een plant kan opleveren.

Veilen voor het goede doel
Een deel van de gepresenteerde producten van het Plantenplein zijn vandaag voor het goede doel geveild. Dit keer gaat de opbrengst naar de Zambia Child Foundation. Deze stichting ondersteunt weeskinderen in de zuidelijke provincie van Zambia. FloraHolland vertrouwt erop dat het geld een goede bestemming krijgt.

FloraHolland Trade Fair Naaldwijk
De eerst volgende beurs van FloraHolland is de FloraHolland Trade Fair Naaldwijk die plaats vindt van 3 tot en met 5 maart. Een internationale handelsbeurs waar aanvoerders niet alleen hun aanbod kamer- en tuinplanten tonen aan exporteurs, groothandelaren en hun klanten. Voor het eerst wordt er in Naaldwijk een bloemenplein ingericht en is het aantal standhouders met snijbloemen verdubbeld ten opzichte van maart 2009. Meer informatie over de FloraHolland Trade Fair Naaldwijk is te vinden op www.floraholland.com.