Belgische Federale Overheid


* Federale stand op het autosalon 2010

Federale stand op het autosalon 2010

Datum: 15 januari 2010

Van 14 tot 24 januari 2010 loopt de 88ste 'European Motor Show Brussels'. Ook de federale overheid heeft een 'Federale stand' op het grote Auto- en Motorsalon van Brussel. Verschillende overheidsdiensten staan er klaar om u verder te helpen.

Vier overheidsdiensten zijn terug te vinden in Paleis 1 van de Brussels Expo onder de naam 'Federale stand': de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, de FOD Financiën, de FOD Mobiliteit en Vervoer en de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

De FOD Financiën heeft in samenwerking met de drie andere FOD's speciaal voor het autosalon de brochure 'Rijden in België' ontwikkeld. Kort samengevat vindt u hierin alle informatie over het aankopen van een milieuvriendelijke wagen, de inschrijving van uw voertuig, de verzekeringen voor uw auto en de belastingen die u moet betalen.

Maar elke overheidsdienst biedt ook meer gedetailleerde info aan over zijn diensten.
De FOD Mobiliteit en Vervoer focust opnieuw op WebDIV, de inschrijving van wagens via internet.

De DG Leefmilieu van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu stelt zijn website www.energievreters.be voor, die toelaat energievreters - de apparaten die het meest verbruiken - in huis op te sporen en hun aankoop te vermijden. Uiteraard ligt de nadruk op de auto als energievreter: www.energievreters.be/auto.

De FOD Financiën beantwoordt al uw vragen over de fiscaliteit van uw auto. U kunt immers genieten van kortingen bij de aankoop van een milieuvriendelijke wagen. Bovendien zijn er sinds 1 januari 2010 nieuwe maatregelen van kracht ten voordele van elektrische voertuigen.

De FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie verzamelde voor het Autosalon van 2010 een aantal kerncijfers over verkeer in de brochure 'De Belgen en hun wagens' (PDF, 4 p. - 310 kB). De brochure bevat cijfers over de grootte van het voertuigenpark, het aantal inschrijvingen van nieuwe en tweedehandse voertuigen, de afgelegde afstanden in het verkeer, de lengte van het wegennet, het aantal hybride voertuigen en een lijst van gemeenten met de grootste en kleinste 'autodichtheid' per duizend inwoners.