Nederlandse spellensite doneert tot 50.000 Euro aan slachtoffers Haiti

15/01/2010 16:18

Gamepoint BV

Spelpunt, Nederland's grootste online spellen gemeenschap, gebruikt sociale netwerken om donaties voor Giro 555 te genereren

Den Haag, 15 Januari 2010 - Haïti is getroffen door een zware aardbeving. Duizenden slachtoffers en enorme schade hebben de bevolking van één van de armste landen van Zuid-Amerika in diepe ellende gestort. Zoals velen in Nederland wil ook Spelpunt haar steentje bijdragen en heeft daarvoor de hulp van haar vele enthousiaste spelers ingeschakeld.

Voor elke nieuwe gratis registratie tot en met vrijdag 22 Januari doneert Spelpunt 0,50 Euro aan Giro 555, met een maximum van 50.000 Euro. Spelers hebben de beschikking over een actiepagina, te vinden op www.spelpunt.nl/acties/haiti, die door middel van enkele simpele knoppen over de meest populaire sociale netwerken met vrienden en familie te delen is. Als iedere vaste Spelpunt bezoeker maar één nieuwe speler introduceert, wordt daarmee makkelijk de 50.000 Euro gehaald.

"In het eerste uur van de actie is er al ruim 1.000 Euro opgehaald.", aldus Rik Haandrikman van GamePoint. "We verwachten binnen een week in ieder geval dicht bij het streefbedrag te komen en hopen natuurlijk gewoon 50.000 Euro over te kunnen maken."

Over GamePoint

Het Haagse GamePoint heeft met Spelpunt de grootste online casual games community van Nederland. Maandelijks bezoeken meer dan 400.000 unieke bezoekers de site en spelen zij ruim 200 minuten per sessie. Uniek is dat alle spellen op Spelpunt met én tegen elkaar gespeeld worden, waardoor een hechte community is ontstaan. Het spelaanbod bestaat onder andere uit kaart-, bord- en topgames zoals Poker, Woordtornado (een variant op Scrabble) en Bingo. Spelpunt is in 2008 voor de tweede maal uitgeroepen tot 'Beste site van het jaar' in de categorie 'fun and games'. Na de lancering van Duitse versie van Spelpunt en Engelstalige Facebook applicaties lijkt de groei van GamePoint onverminderd door te gaan en wordt alweer druk uitgekeken naar nieuwe markten.