Gemeente Roermond

Ruimactie fietsen bij rijwielstalling NS-station

De Gemeente Roermond en de Nederlandse Spoorwegen hebben de handen ineen geslagen om de overlast van foutief en te lang gestalde fietsen bij de NS-stations aan te pakken. Reden hiervoor is het feit dat mensen, die dagelijks gebruik maken van de onbewaakte rijwielstalling van de Nederlandse Spoorwegen, ervaren dat er vaak geen plek meer is. Dit is regelmatig te wijten aan fietsen, die daar heel lang onbenut staan en ook nog vaak buiten de rekken worden aangetroffen.

Om hiertegen te kunnen optreden heeft de Gemeente Roermond op 5 januari 2010 een besluit genomen om alle rijwielstallingen in de gemeente Roermond aan te wijzen als gebied waar het verboden is een fiets langer dan 4 weken onbeheerd achter te laten. Op zaterdag 16 januari a.s. gaat de afdeling Stadstoezicht samen met medewerkers van het Productiehuis alle aanwezige fietsen labelen. Fietsen die na 4 weken met dit label worden aangetroffen worden op kosten van de eigenaar verwijderd en overgebracht naar de Gemeentewerf aan de Slachthuisstraat. De eigenaar kan zijn fiets daar alsnog komen ophalen tegen betaling van de ruimkosten à 10,- per verwijderde fiets.

Doel van de actie is de stalling weer een ordentelijk uiterlijk te geven en voldoende stallingsruimte te bieden aan de forens die met de fiets naar het trein- en/of busstation komt. Naast de onbewaakte rijwielstalling aan de noordzijde van het NS-station is er ook een bewaakte stalling van de NS aan de zuidzijde. Daarnaast kan de fiets in de binnenstad ook gratis worden gestald in een drietal bewaakte en overdekte rijwielstallingen van de gemeente (zie www.roermond.nl).

Eerste publicatiedatum: 15-01-2010 Bijgewerkt: 15-01-2010