Senternovem

15-01-2010 | Presentaties infomiddag Health Programme DG SANCO

Op woensdag 13 januari 2010 organiseerde EG-Liaison een workshop in het kader van de nieuwe call van het Health Programme van DG SANCO. Op deze workshop kreeg men met name veel praktische informatie over het indienen van een subsidieaanvraag binnen dit programma.

Presentaties
De op de workshop gegeven presentaties kunt u vinden via onderstaande links:
Successful project writing; experience from good practice Stephan van den Broucke, Department of International Health, Universiteit Maastricht
EU Health Programme; what you need to know
Esther Verhoeven, EG-Liaison/NL Innovatie

Belangrijke informatie over de huidige call
Het werkplan, de guide for applicants en andere belangrijke documentatie vindt u op de website van het Executive Agency for Health and Consumers.

Tenders
Zoals op de workshop werd aangegeven zal binnen het Health Programme steeds minder in projectvorm gewerkt gaan worden en steeds meer met tenders (Europese aanbestedingen). Binnen een tender voert u (tegen commercieel tarief) een strikt omschreven opdracht uit voor DG SANCO. De tenders zullen naar verwachting in de eerste helft van 2010 afzonderlijk gepubliceerd worden. Als u interesse heeft in één van de tenders die in het huidige werkprogramma aangekondigd zijn, raden wij u aan u te abonneren op de 'Tender Alert Service'.

European Partnership for Action Against Cancer
Naar aanleiding van de vraag over dit initiatief het volgende: het doel van dit initiatief van de Europese Commissie is om de lidstaten en andere belanghebbenden te ondersteunen in de strijd tegen kanker door het delen van informatie, capaciteit en expertise over kanker preventie en beheersing. Het initiatief loopt in eerste instantie van 2009 tot 2013. De doelstelling is dat het partnerschap de inzet van één derde van het totale budget voor de strijd tegen kanker coördineert. Dit budget is geraamd op 1,5 miljard euro. Het gaat hierbij dus om coördinatie van al bestaande financiering en het is dus geen apart subsidieprogramma. Het Partnership zal waarschijnlijk gebruik gaan maken van een Joint Action in het huidige werkprogramma van het DG SANCO Health Programme. Meer informatie vindt u op de website van de Europese Commissie.

Voor meer informatie over deze call, advies over uw projectvoorstel of ondersteuning bij het vinden van partners kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen via egl.health@agentschapnl.nl. Wijzigingsdatum | 15-01-2010