Politie Hollands Midden

Lekkerkerk/Schoonhoven - Politie controleert fietsverlichting

Lekkerkerk, Schoonhoven, 15-01-2010 o Vrijdagmorgen 15 januari 2010 heeft de politie in Lekkerkerk en Schoonhoven de fietsverlichting gecontroleerd.

In Lekkerkerk heeft de politie de fietsverlichting gecontroleerd op de Opperduit tussen 07.30 en 08.00 uur. Er zijn twee procesverbalen opgemaakt.

Ook op de Kerkweg in Schoonhoven werd omstreeks 08.20 uur gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. Hierbij is vooral de nadruk gelegd op het controleren van scholieren. In totaal zijn 21 procesverbalen opgemaakt.

Geen fietsverlichting onveilig? Een paar feiten van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) over het nut van fietsverlichting: - Jaarlijks vallen er ongeveer 45 doden onder fietsers in het donker. - Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 50% daarvan geen verlichting had. - Als alle fietsers verlichting zouden voeren, zou dat naar schatting elk jaar 20 doden en 380 lichtgewonden besparen. - Elke 1% meer fietsers met goed licht, zou tien zwaargewonden en doden per jaar schelen.